Güneş enerjisi sektörünün sorunları Ankara’da masaya yatırılacak

GÜNDER’in 20. kuruluş yıldönümü kutlaması çerçevesinde düzenlenecek olan “Türkiye’de Güneş Enerjisinin Kullanımı ve Gelişimi” başlıklı panel, 19 Aralık 2012 tarihinde Rixos Grand Ankara’da gerçekleştirilecek.

 

Türkiye güneş enerjisi sektörünün öncü kuruluşlarından olan Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu–Türkiye Bölümü (GÜNDER), 20. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde “Türkiye’de Güneş Enerjisinin Kullanımı ve Gelişimi” başlıklı bir panel düzenleyecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacağı panel, 19 Aralık 2012 tarihinde Rixos Grand Ankara’da gerçekleştirilecek.

 

Türkiye’de güneş elektriği ve ısıl uygulamalarının üniversite, sanayi ve kamu katılımında tüm yönleriyle ele alınacağı bu özel buluşmada; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Mercan, GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necdet Altuntop, Elektrik Piyasası Dairesi (EPDK) Başkanı Ahmet Ocak ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar da konuşma yapacak.

 

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Yücel Özden ve Uluslararası Uygulamalı Termodinamik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Eğrican’ın da sunumlarıyla katılacağı panel eş zamanlı iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

 

Moderatörlüğünü Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar’ın yapacağı “Türkiye’de Güneş Elektriği Uygulamaları” başlıklı oturuma, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yenilenebilir Enerji Kaynakları Daire Başkanı Sebahattin Öz, EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanı Ahmet Ocak, Ulusal Fotovoltaik Teknoloji Platformu Genel Sekreteri Mete Çubukçu, ODTÜ GÜNAM Başkanı Prof. Dr. Raşit Turan, MMO adına Şenol Tunç ve Anel Elektrik Genel Müdürü Evren Evcit konuşmacı olarak katılacak.

 

Uluslararası Uygulamalı Termodinamik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Eğrican’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek “Türkiye’de Güneş Enerjisi Isıl Uygulamaları” başlıklı oturumda ise, Orman Genel Müdürlüğü ORKÖY Daire Başkanı Mahmut Aydın, Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü adına Prof. Dr. Mustafa Güneş, GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necdet Altuntop, Solimpeks A.Ş. adına Halil İbrahim Dağ ve Ezinç A.Ş. adına ise Hakan Alaş birer konuşma yapacak.

 

Her iki panelde gerçekleşecek kısa bilgilendirici sunumların ardından sektörlerin sorunları tüm katılımcılarla birlikte ele alınacak ve ileriye yönelik ihtiyaçlar ile çözüm önerileri sektörün tüm paydaşları tarafından belirlenecektir.

 

Etkinlik kapsamında ESTIF Genel Sekreteri Xavier Noyon, “AB’de Güneş Enerjisi Isıl Uygulamaları Çerçeve Şartları ve Pazar Değerlendirmesi” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise kapanış konuşmasını gerçekleştirecek.

 

GÜNDER HAKKINDA:

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu - Türkiye Bölümü (GÜNDER), Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu’nun (International Solar Energy Society - ISES) Türkiye Bölümü olarak, 3335 sayılı Uluslararası niteliklerdeki teşekküllerin kurulması hakkındaki Kanunun 1. Maddesine göre, Bakanlar Kurulunun 10 Şubat 1992 tarih ve 92/2752 sayılı kararı ile kurulmuştur.

 

GÜNDER’in kurucu üyeleri olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EİE, DMİ ve TÜBİTAK ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarından konuya ilgili personeller, konu ile ilgili akademisyenler, Güneş enerjisi ile ilişkili konularda üretim ve ticaret yapan sanayiciler bulunmaktadır.

 

GÜNDER, güneş enerjisi ile ilgili konularda, bilim ve teknolojinin geliştirilmesi, araştırma ve geliştirmenin özendirilmesi, güneş enerjisinin yaygın kullanımının teşvik edilmesi, güneş enerjisi ile ilgili alanlarda bilgilenmenin ve farkındalığın artması, eğitimin özendirilmesi gibi konularda faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

GÜNDER; Türkiye’de güneş enerjisi sistemlerinin üretimi ve uygulamalarının yaygınlaştırılması yönünde çalışmalar yapmaktadır. Sektörel gelişim ve bilgilendirme toplantıları, çeşitli sempozyum, çalıştay, kongre ve benzeri aktiviteleri düzenleyerek ya da başka kuruluşlar tarafından düzenlenen faaliyetlere katılarak veya katkıda bulunarak, güneş enerjisi ile ilgili farkındalığın artması ve bu konudaki çabaların etkili hale gelmesini sağlamaya çalışmaktadır.

 

GÜNDER; günümüzde, Kamu kurumlarının yönetici ve personelleri, üniversite öğretim üyeleri, güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerden oluşan 150 civarında üyesi ve gönüllülerden oluşan çok sayıda güneş enerjisi sevdalıları ile Türkiye’nin önemli bir sivil toplum kuruluşudur.

 

Tarih : 19 Aralık 2012 - Çarşamba

Yer : Rixos Grand Ankara

Saat : 13:00

 

GÜNDER İletişim:

Bestekâr Sokak Çimen Apt. No:15/2 Kavaklıdere - 06680 Ankara - Turkey

Tel/Fax : + 90 312 418 18 87

info@gunder.org.tr  

www.gunder.org.tr    

 

GUNDER Davetiye 19.12.2012 Ankara
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR