`Enerji Hanım`` Projesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ``Kanuni yaptırım yok. Çamaşır makineleri epey sessizleşti. Gece kullanabilirsiniz`` dedi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı inisiyatifiyle enerji verimliliğinin sağlanması ve bireylere anlatılması amacıyla hazırlanan ``Enerji Hanım`` projesi, Çırağan Sarayı`nda düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

 

Kampanyaya destek veren tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Yıldız, enerjinin, her ülkenin dışa bağımlı olması nedeniyle önemli bir problem olduğunu söyledi.

 

Yıldız, enerji sektörünün zaman zaman tehdit, zaman zaman da fırsat sunduğunu ifade ederek, nükleer, doğalgaz, petrol ve yenilenebilir enerji kaynakları gibi bütün enerji kaynaklarını kullanmaya gayret ettiklerini aktardı. Yıldız, ``Bu enerji türleri kadar hatta onlardan önemli olan ve 6. yakıt olarak kullanılan enerji verimliliği ve tasarrufunu ön plana almamız gerekiyor`` dedi.

 

Gece kullanın

Yıldız, ``Tasarruf için elektriği gece kullanın diyorsunuz ancak bazı apartmanlarda çamaşır makinesini gece kullanmak yasak. Ne diyeceksiniz?`` şeklindeki soruya, ``Kanunla sistematize edilmiş bir yasak yok. Apartman yöneticileri ve sakinlerinin menfaatleri doğrultusunda refah seviyesini satın almak isteyenler var. Bunun hakkında kanuni bir yaptırım yok. Ancak artık çamaşır makineleri epey sessizleşti. Gece kullanabilirsiniz`` karşılığını verdi.

www.mansethaber.com

22 Aralık 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR