Sürdürülebilir Enerji Hareketi Başladı

Türkiye’de önde gelen güneş, rüzgâr, biyogaz, yeni nesil aydınlatma ve enerji verimliliği profesyonelleri, sürdürülebilir kalkınmanın önemli bileşenlerinden Sürdürülebilir Enerji konusunda bir dernek kurdu.

 

Sürdürülebilir Enerji Hareketi Derneği geleceğe kanca atmak için çalışan, toplumsal ve çevresel sorunlara inovatif enerji yönetimi yaklaşımlarıyla çözüm getirmeyi amaçlayan yeni bir girişim. Ocak 2013 tarihinde faaliyetlerine başlayan Dernek, kamuoyu bilinçlendirme çalışmaları, lobi faaliyetleri ve stratejik işbirlikleri aracılığıyla Sürdürülebilir kalkınma için enerji verimliliğini ve yenilebilir enerji çözümlerini yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

 

Sürdürülebilir Enerji Hareketi Derneği (SEHAD) bütüncül bir yaklaşımla önce enerjinin verimli kullanılması, yeni nesil aydınlatma ekipmanlar kullanımı ve güneş, rüzgâr, biyogaz gibi sistemlerle enerji üretiminin ikamesi konusunda çalışmalarına başladı. Derneğin amacı çevresel ve toplumsal sorunların çözümüne yenilenebilir enerji ve verimlilik çalışmalarıyla katkıda bulunmak ve bu konuda toplumda ve sektörde bilinç oluşturmak. Kamuoyuna yönelik enerji yönetimi konusunda ücretsiz eğitimler veren dernek aynı zamanda yenilenebilir enerji sistemleri ve enerji verimliliği konularında faaliyet gösteren üreticilerin, üretim maliyetlerini düşürmeye yönelik çalışmalar yapmak, bu bağlamda yapılan çalışmaları takip etmek, pazar paylarının arttırılması için teşvik yasalarının çıkarılmasında lobi faaliyetlerinde bulunuyor.

 

SEHAD ULUSLAR ARASI GÜNDEMİ TAKİP EDİYOR

Yeni iş kolları, yeşil istihdamın geliştirilmesine yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmaları ile kalifiye iş gücü ve istihdama katkı sunmayı hedefleyen dernek her bölgeye ve kesime yönelik ücretsiz eğitimler düzenliyor. Bu paralelde kamuoyuna yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini sürdüren SEHAD, 7-11 Ocak 2013 tarihleri arasında Enerji Verimliliği Haftası kapsamında “Mühendislik ve Enerji Verimliliği Çadırı” etkinliğinde mobil enerji üretim ünitesiyle yer alırken, Türkiye-Bavyera Ticaret ve Yatırım Forumu’nda Türkiye’de Sürdürülebilir Enerji kullanımının yaygınlaştırılması konusundaki çalışmalarını anlattı.

 

SEHAD’ın bir diğer organizasyonu ise 30 Mart 2013 tarihindeki seminer oldu. İstanbul PERPA Ticaret Merkezi’nde düzenlenen Güneşten Bedava Elektrik için Ücretsiz Eğitim Seminerine 65 kişi katıldı.

 

Sürdürülebilir Enerji Hareketi 27 Nisan’da ise, Tekirdağ’da “Güneş Elektriğinde Yeni Dönem” konulu semineri düzenleyecek.

 

Ayrıca SEHAD SOLAREX İstanbul Fuarı’na fuaye alanında F102 Nolu stantla katılıyor.

www.gunesdergisi.com

17.04.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR