Öz Tüketim ve Ev Enerji Depolaması

Güneş ve/veya rüzgârdan elde edilen elektrik enerjisi ile gerçek güç tüketimi hiçbir zaman birbirine denk değildir. Sonuç, aşırı elektrik üretildiğinde şebekeye geri verilmesi ve güç üretimi yetersiz olduğunda şebekeye ihtiyaç duyulmasıdır.

Daha fazla solar ve rüzgâr enerjisi sistemi hayata geçtikçe, şebekenin kararlılığını sağlamak gittikçe daha zor ve pahalı hale gelir. Orta seviyede enerji depolama, şebekedeki güç dalgalanmalarını kontrol edilebilir sınırlar içerisinde tutma adına, kullanımı hızla artan bir araç haline gelmektedir. Dahası şebekeye aktarma tarifeleri azalırken, öz tüketimi arttıran bir ev enerji depolama sistemi, iş için her gün daha da mükemmel hale gelmektedir.

Orta seviye enerji depolama, üretilen solar ve/veya rüzgâr gücünün iç tüketimini arttırmaktadır. Doğal olarak bir sonraki adım da %100 iç tüketim ve şebekeden tam bağımsızlıktır.

Neden Victron Energy? Dünya çapında kurulu onbinlerce On-Grid ve Off-Grid sistem sayesinde, birkaç yüz Watt’tan 90 kW’a kadar olan yükler için optimum sistemi tasarlayabilecek tecrübeye ve ekipmanlara sahibiz. Özel tasarım bir sistem için yapı taşı elemanları temin edebiliriz. Yapı taşı elemanların çoğu, stoklarımızda mevcuttur.

Ürün, sistem ve iletişim için;

Norm Enerji Sistemleri Ltd, İstanbul Türkiye

www.normenerji.com.tr / www.solar-bazaar.com

 

Self Consumption or Grid independence with the Victron Energy Storage Hub
Victron Energy Manual Assistants Self consumption Hub-2
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR