AB’de Enerji Sorunu

Avrupa Birliği ile Çin arasındaki güneş paneli anlaşmazlığı sürerken, Avrupa Komisyonu baskılara rağmen geri adım atmıyor. Ekonomisi giderek büyüyen Çin’in ihracat rakamları her geçen gün artıyor. Avrupa Birliği ise bu konuda yetersiz kalıyor. Bu konuda uzman olan Jason Anderson Avrupa Birliği’nin harekete geçmesi gerektiğini söyledi:

 

“Enerji ekonomisi yaparak, yenilenebilir enerji sektöründe işsiz sayısını düşürebiliriz. Yenilenebilir enerji sektörü 1 milyon kişi anlamına geliyor, bu önümüzdeki 10 yıl içinde 2 bucuk milyona yükselebilir. Bu rekabeti artırır, Avrupa’nın önemli bir rol oynadığı enerji sektörünü canlandırır. Sadece yenilenebilir enerji üretimi konusunda değil, düzenlenme, bakım ve onarım konusunda da etkili olabilir.”

 

Avrupa Birliği iklim değişikliği ile mücadele konusunda öncü bir rol oynamak istiyor ancak ihtiyacı olan enerji ve çevreyi koruma konusunda dengeyi henüz sağlayamamış durumda. Kimilerine göre bu, kaynakların çeşitliliğinden geçiyor:

 

“Avrupa Birliği daha etkili olmak için bir çıkış yolu bulmalı. Yenilenebilir enerji sektörüne yoğunlaşarak aynı zamanda yeniliğe önem vererek ve daha fazla gaz ancak daha az kömür kullanarak bunu yapmalı. Çünkü gaz karbondioksit salınımı azaltacaktır.”

 

Enerjinin geleceği ve Kyoto protokolünden sonra atılacak adımlar önümüzdeki hafta düzenlenecek Birleşmiş Milletler konferansında masaya yatırılacak.

http://tr.euronews.com

30 Mayıs 2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR