Nordex İzmir`de türbin kanadı üretimi yaptıracak

Rüzgar türbini üreticisi Nordex`in İzmir`de kanat üretimi için TPI Composites ile anlaşma imzaladığı açıklandı.

 

Rüzgar türbini üreticisi Nordex`in, türbin kanadı üretimi için Amerikalı TPI Composites ile uzun vadeli bir anlaşma yaptığı açıklandı.

 

Nordex tarafından yapılan konu ile ilgili açıklamada anlaşma kapsamında Nordex`in yeni modeli olan N117/2400 rüzgar türbinlerinde kullanılan ve N117/3000 türbinlerinde de kullanılabilecek NR-58.5 kanatların üretiminin TPI Composites`in İzmir`deki tesislerinde gerçekleştirileceği bildirildi.

 

Açıklamada anlaşmanın Nordex`in önemli pazarlarından olan Türkiye`de sunduğu türbinlerdeki yerli üretim oranını artırarak, müşterilerinin sağlayacakları alım garantilerinin yükselmesine ve Türkiye pazarında Nordex türbinlerini daha rekabetçi kılmasına katkıda bulunacağına da vurgu yapıldı.

 

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği verilerine göre Haziran sonu itibari ile 2,619 MW kurulu rüzgar enerjisi gücünün bulunduğu Türkiye`de Nordex türbinlerinin payı 602.5 MW iken, Alman rüzgar türbini üreticisinin inşa halinde olan toplam 751 MW`lık projenin 245 MW`lık bölümü için tedarik anlaşması bulunuyor.

 

Amerikalı kompozit üreticisi, TPI Composites geçen yılın Mart ayında Alke İnşaat ile gerçekleştirdiği ortaklık ile İzmir`de üretime başlamıştı. Alke İnşaat CFO`su Ayhan Kemaloğlu konu ile ilgili Yeşil Ekonomi`ye yaptığı açıklamada ilk etapta General Electric ile 4 yıllık bir sözleşme imzaladıklarını, aynı zamanda bir başka türbin üreticisi ile de görüşme halinde oldukları bilgisini paylaşmıştı.

www.yesilekonomi.com

16.08.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR