Çavuş köyü içme suyu sıkıntısı çekmeyecek

Arguvan’ın Çavuş köyü içme suyu sıkıntısı çekmeyecek. İl özel İdaresi tarafından yapılan sondaj çalışmasında köye 24 saat aralıksız su verilecek. KÖYDES projesi kapsamında yapına güneş panelleri sayesinde elektrik parası ödemeden içme suyunu bedava içecekler.

 

Çavuş köyü Muhtarlığı tarafında içme suyunun köye getirilmesi programı dahilinde bir teşekkür yemeği verildi. Yemeğe Arguvan kaymakamı, Arguvan birim daire amirleri, İl özel idaresi mühendis ve çalışanlar yanında köy halkı ve davetliler katıldı.

 

Arguvan Kaymakam Zafer Oktay, davetlilere hitaben yaptığı konuşmada şunları belirtti. ’’Uzun bir süredir su sıkıntısı çeken Çavuş köyümüzün içme suyunun gelmesi ile beraber böyle bir program dahilinde buradayız. Çavuş köyünün içme suyu sondajının, enerji kaynağı güneş panellerinden sağlanmakta. Bu suyun köye gitmesi için 2000 metre boru İl özel idaresinden sağlandı. Geri kalan kısmını da KÖYDES programından temin edildi. Güneş panelleri kısmı ve motopomp ihalesini KDV dahil 41.000 TL ye gerçekleştirdik. Bu arada yapılan işlerde Çavuş köyü halkını yanımızda gördük. Kanalların kazılması ve boruların döşenmesi için maddi ve manevi katkılarda bulundular.

 

2013 yılı İl özel idaresi programı işlerinden bir tanesi de Çavuş köyüne içme suyu getirmekti. Arguvan kırsalında yaptığımız işlerde Devlet vatandaş işbirliğini öne çıkarmaktayız. Çavuş köyüne yapılan İçme suyu işinin maliyetinin 2/3 kısmını Kaymakamlığımızca,1/3 de Çavuş köyü muhtarlığımızca karşılandı. Bu çalışmalarda katkı sunan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

Çavuş Köyü muhtarı Vahap Genç; “Uzun süredir içme suyu sıkıntısı çekiyorduk. Arguvan kaymakamının katkıları İl özel idaresinin çalışmalarıyla, 80 metre derinliğinde açılan sondaj çalışması neticesinde saniyede 3 litre akan bir suya kavuştuk. Bu suyu köyümüze götürdük. Köyün su sıkıntısı bitti 24 saat sularımız akıyor’’, derken köylerine son dört yıldır yapılan hizmetleri sıraladı. ’’Köyümüze daha önce hizmet gelmemişti. Son dört yılda köyümüzün kanalizasyonu yapıldı, içme suyu geldi, köy sulama suyu geldi köyün içi parke taşları ile döşendi. Bu çalışmaları yaparken devletin imkanları ve vatandaşın yardımlarını da gördük. Bu konuda başta Kaymakamımıza, İl özel idaresine ve köyümüzde yapılan işlere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Köy vatandaşlarından Mehmet Ali Taştan’da ‘’Uzun süredir içme suyu sıkıntısı çeken köyümüzün su sıkıntısı bitti. Suzusluk yüzünden vatandaş çok sıkıntı çekiyordu. İl özel idaresi sayesinde bu tesisi kuruldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

www.malatyaguncel.com

16.09.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR