Amerika`daki enerji verimliliği sıralamasında Boston zirvede!

Boston Belediyesi enerji tasarrufuna yönelik çabaları ile Verimli ABD Şehirleri sıralamasında zirvede yer aldı.

 

Enerji tasarrufu elde etmek için Amerikan şehirlerinin gerçekleştirdiği çabalar, gününümüz enerji kaynaklarının durumu düşünüldüğünde güçlü bir parıltı olarak değerlendirilebilir.

 

Belediyeler enerji tasarrufu için çeşitli teşvikler veriyor

Amerikan Enerji Konseyi-Verimli Ekonomi`nin (American Council for an Energy-Efficient Economy: ACEEE) çalışmasına göre, ülkedeki pek çok şehirde daha verimli bina tasarımları, elektrikli araç şarj istasyonları ve bisiklet paylaşımı gibi konularda enerji tasarrufu için teşvikler yapılıyor.

 

Enerji verimliliğinde Boston`a 100 üzerinden 76.75 puan

Amerika Birleşik Devletleri`nin Massachusetts Eyaletinin başkenti ve en büyük şehri olan Boston, hayata geçirilen enerji tasarrufu girişimleri için ACEEE tarafından geliştirilen puan kartında 100 puan üzerinden 76.75 alarak en yüksek puanı elde etti. Portland, New York, San Francisco, Seattle ve Austin şehirleri de aynı sıralamada 60 üzeri puan aldı.

 

2050 yılına kadar yaklaşık yüzde 70 oranında sera gazı azaltma hedefi

"Ben her zaman belediye başkanlarının sera gazı emisyonlarının azaltılması konusunda önemli sorumluluğu olduğuna inanıyorum" diyen Boston Belediye Başkanı Thomas M. Menino, 2050 yılına kadar yaklaşık yüzde 70 oranında sera gazı azaltma hedefi belirlediklerini açıkladı.

 

Fotoğraflarda Boston şehir yönetiminin enerji tasarrufu için belirlediği hedefler doğrultusunda, güneş hücreleri ile desteklenen bir çöp kompaktörü ve rüzgar gülleri görülüyor.

Patrick J. Kiger / National Geographic (Hazırlayan: Enerji Postası)

www.enerjipostasi.com

18 Eylül 2013

güneş enerjisi / solar energy
güneş enerjisi / solar energy
rüzgar enerjisi / wind energy
rüzgar enerjisi / wind energy
 
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR