İttifak Holding çiftliği enerjisini güneşten alacak

Konya`da faaliyet gösteren Selet Entegre Et ve Süt Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, güneş enerjisi santrali kuruyor.

 

İttifak Holding’in tarım hayvancılık alanında faaliyet gösteren, güvenilir ve sağlıklı ürünleri ile tanınan markası Selet, kendi elektrik ihtiyacının bir bölümünü karşılamak amacıyla güneş enerjisine yatırım yapıyor.

 

5 MW`LIK TESİS

Konya ve çevresinde yumurta üreticiliği, yarka yetiştiriciliği, büyükbaş ve küçükbaş besiciliği, yem üretimi, organik gübre üretimi ve tarla ziraatı çalışmaları yapan Selet Entegre Et ve Süt Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., 5 MW kurulu gücünde bir güneş enerjisi santrali kurma çalışmalarına başladı.

 

GES YATIRIMI TEŞVİKE BAĞLANDI

Selet`in kuracağı GES, yatırım teşvik belgesine bağlandı. Buna göre söz konusu yatırıma Katma Değer Vergisi (KDV) istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti tanındı.

 

KONYA`NIN EN BÜYÜKLERİNDEN

Selet, yıllık ortalama 2 bin büyükbaş, 15 bin küçükbaş hayvan yetiştirme kapasitesine ve yıllık 120 milyon adet yumurta üretim kapasitesi ile Konya’nın en büyük tarım hayvancılık işletmelerinden birisi konumunda. Şirket dağınık durumdaki faaliyetlerini, 1 milyon metrekarelik entegre bir tesise taşıma çalışmalarına da devam ediyor.

 

CEVİZ İŞİNE DE GİRMİŞTİ

2009 yılından bu yana ceviz üretimini de faaliyetleri arasına ekleyen Selet, Konya Kadınhanı ilçesindeki 735.195 metrekare alan üzerinde ceviz bahçesi kurdu. Ceviz bahçesine 10.860 adet aşılı Chandler çeşidi ceviz fidanı dikildi.

www.enerjigunlugu.net

29 Eylül 2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR