Turkcell, "Yenilenebilir Enerji"de de bir ilk peşinde

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu 2013’ün iki altın sponsorundan biri olan Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, “Tüm elektrik enerjisini kendisi karşılayan ilk firma olmak istiyoruz”

 

Türkiye’de geçmiş yıllarda 6 kez düzenlenen Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumlarının (YEKSEM) devamı olarak ülkemizde gerçekleşecek olan YEKSEM’2013’ün iki “Altın Sponsoru”ndan biri durumundaki Kuzey Kıbrıs Turkcell, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile işbirliği içerisinde, üretilen enerjiyi karşılıklı paylaşarak bir ilki daha başarmak istiyor. Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı iki oda Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ve Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) birlikte düzenledikleri Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu (YEKSEM) 2013, 4-6 Ekim tarihlerinde Acapulco Hotel’de gerçekleşecek.

 

İlk Olmak İstiyoruz

İki günde 2 panel düzenlenip, 15 oturumda 1 çağrılı konuşmacı ve toplam 62 bildiri sunulacak olan YEKSEM 2013’e “Altın Sponsor” olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, “Yenilenebilir enerji kaynakları konusuna büyük önem veriyoruz. İlgili yasa ve tüzüklerin uygulanmaya konmasıyla birlikte, KKTC’de kendi elektrik enerjisinin tümünü kendisi üreten ilk firma olma hedefindeyiz. İlkleri yaratan bir kurum olarak, bu ilke de imza atmayı ciddiyetle istiyor, Elektrik Kurumu ile işbirliği içerisinde ve üretilen enerjiyi paylaşarak bunu yürütmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu konu ile ilgili olarak Turkcell’in gerekli bütçeyi bugünden hazırladığını da belirten Karaatmaca, şimdiden çok ciddi çalışmaları olduğunu vurguladı.

 

Kuzey Kıbrıs Turkcell gibi AKSA’nın da “Altın Sponsor” olduğu YEKSEM’2013’e Kıymet Trading ve Elparts Enterprises Ltd.’nin “Gümüş Sponsor”; Togaylar Ltd. ve Cabacaba Yenilenebilir Enerji Sistemleri’nin “Sponsor” konumundalar.

 

Sempozyumu “Destekleyen Kurum” olarak destekleyen ise, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu oldu.

www.vatangazetesi.com

03.10.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR