Cari açıkla mücadelede yenilenebilir enerji

Türkiye`nin en sorunlu alanı olarak gösterilen ve sık sık temel kırılganlık unsuru olarak ülkenin önüne konulan cari açıkla mücadele için Maliye Bakanlığı, somut adımları hayata geçiriyor…

 

Yerli kaynağımız artacak ve enerji ithalatımız azalacak

Yapacakları üçüncü düzenlemenin de enerji alanında olduğunu dile getiren Şimşek, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler ile Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik tesisi kurmak amacıyla irtifak hakkı (20-30 yıl kiralama hakkı) tesisi veya kullanma izni verilmesi işlemlerine ilişkin olarak bir tebliğ hazırladıklarını anlattı.

 

Şimşek, "Bu sayede yatırımcılar tarafından ön izin dönemi içerisinde yükümlülüklerin yerine getirilmesi halinde yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesislerinden kurulu gücü 500 kilovata kadar olanlar için 20 yıla kadar, kurulu gücü 500 kilovat ile 1 megavat arasında olanlar için ise 30 yıla kadar kullanma izni verilecek veya irtifak hakkı tesis edilecek. Böylelikle yerli kaynağımız artacak ve enerji ithalatımız azalacak. Bu da cari açığın azaltılmasına direkt etki yapacak" dedi.

www.aa.com.tr/tr / ekonomi

21.11.2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR