Güneş elektriğinde liderlik Asya-Pasifik bölgesine geçecek

 

Asya-Pasifik ülkelerinin hem üretim hem yeni kurulu güçte güneş enerjisinde lider konuma geleceği öngörüldü

 

Asya-Pasifik bölgesinin 2014’te güneş elektriğinin hem üretim hem de yeni kurulu güç alanlarında dünyanın lider bölgesi haline geleceği öngörüldü.

 

Araştırma kuruluşu NDP Solarbuzz tarafından yapılan öngörüye göre gelecek yıl devreye alınacak yeni güneş elektriği kurulu gücünün yarısından fazlası bu bölgede gerçekleşecek.

 

Kuruluşun öngörüsüne göre bölge 2013’ü güneş elektriğinde 18 GW’lık yeni kurulu güç ile kapatabilecek iken, 2014 yılında ise kurulu güç artışı yüzde 35’ün üzerinde oranda yükselerek 23 GW’ı aşabilecek.

 

Kuruluşa göre bu yeni kurulu gücün yüzde 95’i Çin, Japonya, Hindistan, Avustralya ve Tayland’da gerçekleştirilecek iken Çin ve Japonya ise bölgenin en büyük pazarları olacak.

 

Çin hükümeti bu yıl ülkenin güneş enerjisi sanayisini desteklemek adına bir dizi önemli karar açıklamış ve 2015 yılı için belirlediği kurulu güç hedefini son olarak 35 GW’a yükseltmişti.

 

Fukuşima felaketinin ardından nükleer enerji santrallerinin tamamına yakınının devre dışı bırakıldığı Japonya’da ise geçen yılın Temmuz ayında devreye alınan yenilenebilir enerji teşvikleri ülkenin güneş enerjisi pazarının yüzde 230 oranında büyümesini ve 20 GW’ın üzerinde kurulu güce sahip olacak güneş elektriği projesine onay verilmesini sağlamıştı.

www.yesilekonomi.com

25.12.2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR