Elektrik kesintisine SCADA çözümü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, SCADA sistemiyle elektrik dağıtımının tüm merkezlerinden anında bilgi alınabildiğini söyleyerek sistemin elektrik arızalarına daha hızlı müdahale edilmesini ve kesintilerin azalmasını sağlayacağını söyledi.

 

Gebze ilçesinde SEDAŞ SCADA Merkezi açılış töreninde Yıldız, SCADA sisteminin Türkiye’de ilk defa 1994 yılında Kayseri’de uygulandığını belirterek, o zaman Türkiye’nin böyle bir değişime ne kadar hazır olduğunu hep beraber test ettiklerini söyledi. Kurulan sistemle trafo ve indirici merkezlerle alakalı her türlü bilginin alınabildiğine dikkati çeken Yıldız, “Bunu vatandaşımız bir müddet sonra hissedecek. Arızalara daha hızlı müdahale edildiği ve kesintilerin daha az olduğu bir Türkiye oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

 

242 MİLYAR KİLOVAT SAAT TÜKETTİK

Kesintileri azaltmak için böylesine modern, fonksiyonel bir merkezi Türkiye’nin her tarafında yaygınlaştıracaklarını anlatan Yıldız, Türkiye’de 2013 yılında fiili olarak 242 milyar kilovat saat elektrik tüketildiğini açıkladı.

www.hurriyet.com.tr / ekonomi

26.04.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR