Samsun Bilim ve Teknoloji Merkezi İçin Protokol İmzalandı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak arasında "Samsun Bilim ve Teknoloji Merkezi`nin kurulması için Ankara`da protokol imzalandı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hayata geçirecekleri proje ile bilim ve teknoloji alanlarında farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

 

Çocukların ve gençlerin enerjilerini bu yönde kullanmalarını sağlamak istediklerini ifade eden Yılmaz, "Bilimi seven bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Çocukların kötü çevre ve alışkanlıklara bulaşmamaları için ilgilerini bilim ve teknolojiye çekeceğiz. Bu bağlamda projeye büyük önem veriyoruz. Bu proje ile onların görme, işitme ve dokunma duyularına doğrudan hitap etmek sureti ile toplum yaşamında daha başarılı ve bilgili bireyler haline gelmelerine yardımcı olmak istiyoruz" dedi.

 

Yeni yetişen genç nesle bilimi sevdirmek ve bilimi kolayca anlamalarını sağlamaya yönelik görsel ve deneysel sunumlar hazırlama hedeflediklerini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

 

"İlköğretimden başlayarak toplumun her katmanında bilimsel yaklaşım ve araştırma, yaratıcılık ve analiz yeteneğini özendirmeyi, toplumda bilimsel farkındalık düzeyini artırarak, toplumun bilimsel ve teknolojik konulara olan ilgisini yükseltmeyi, bilim ve teknolojinin gündelik yaşamda kullanım alanlarını göstermeyi, öncelikle Kent halkı ve öğrenciler için hizmet verecek olan kurumun, giderek bölgesel bir özellik kazanarak, çevre illere de hizmet verecek bir çeşit `Bilim Turizmi` oluşumunu sağlamayı ve çocuklar ve toplum ile bilim adamları arasında tüm tarafların faydalanabildiği bir ara yüz oluşturmayı amaçlıyoruz."

 

TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ise projeye TÜBİTAK olarak 19 Milyon lira destek vereceklerini belirterek, projenin her yaştan, farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturup, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getireceğini kaydetti. Samsun (AA)

www.haberler.com

01.07.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR