DEDAŞ’ın ‘helalleşme kampanyası’nda bir kolaylık daha

DEDAŞ, tarımsal sulamaya ait elektrik borcu bulunan çiftçilere sunduğu kolaylık ile, çiftçi borcunu tarım desteğinden kesilmesi yoluyla ödeyebilecek, kalanını da bankadan çekebilecek.

 

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), kampanya çerçevesinde tarımsal harcamaları için çiftçilerin elektrik borcundan arta kalan desteklemesini kullanmasına imkan sağlamak ve başkalarına borçlanmasının önüne geçmek için çiftçiye bir kolaylık daha sağladı. Çiftçi, isterse elektrik borcunu desteklemesinden ödeyerek, kalanını bankadan çekebilecek.

 

DEDAŞ sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, Helalleşme Kampanyası`nda çiftçilere farklı bir kolaylık daha getirdiklerinin altını çizerek, ``Bölge genelinde tarımsal sulamaya ait elektrik borcu bulunan çiftçilerden, `Elektrik borcumu desteklememden kesin` diyenler için önemli bir kolaylık daha sağladık. Bu durumda bulunan çiftçilerin, DEDAŞ`a müracaat ederek öncelikle ilgili formu imzalaması gerekiyor. Bu formu çiftçi imzaladığı takdirde, elektrik borcu da desteklemesinden ödenmiş olacak. Yani çiftçi, elektrik borcunu desteklemesinden ödemiş ve cebinden de ayrıca bunun için para çıkmamış olacak. Böylece borcu ödendikten sonra çiftçi, geriye kalan ve Bakanlar Kurulu kararıyla bloke konulmuş olan destekleme parasını gidip bankadan çekebilecektir.`` dedi.

 

Bununla ilgili banka ile gerekli anlaşmaların yapıldığını da sözlerine ekleyen DEDAŞ sözcüsü Üstün, çiftçilere sağlanacak bu kolaylıkla ilgili sürenin kısıtlı olduğuna dikkat çekerek, ``Elektrik borcu olan bütün çiftçilerin kampanyamızdan bir an önce faydalanmalarını istiyoruz. Çünkü uygulama süresi çok kısıtlı. Uygulama, ilk etapta Şanlıurfa merkezde DEDAŞ Tarımsal Sulama İletişim Merkezi ve Viranşehir Tarımsal Sulama İletişim Merkezi`nde başlatıldı. Bölge çiftçisinin en kısa sürede bu kolaylıktan faydalanmak için başvuruda bulunarak, bu formları imzalamalarını istiyoruz.`` şeklinde konuştu.

http://enerjigunlugu.net

10 Temmuz 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR