En büyük 10 güneş paneli üreticisi

Solarbuzz ve IHS Teknoloji firması güneş araştırma ekibi tarafından küresel en büyük 10 güneş paneli üreticisi yayınlandı. 2014 yılı nakliyat verileri ile yapılan çalışmanın sonuçları, bir önceki yıl sonuçları ile hemen hemen aynı oldu.

 

Çinli üretici Trina Solar firması nakliyat sayısına göre dünyanın en büyük fotovoltaik güneş paneli üreticisi oldu. Raporda, 2014 yılı son çeyreği rakamlarının güneş endüstrisinde rekor dönem olacağı belirtildi. Geçtiğimiz yıllarda, dünyanın en büyük güneş paneli üreticisi olan Yingli Solar firması, benimsediği yeni strateji ve karlılığı öne çıkarttığı için ikinci sırada yer aldı.

 

Ja Solar, en hızlı artış gösteren firma olarak 2013 yılı rakamlarını ikiye katlayarak beşinci sırada yerini aldı.

 

2014’te En büyük güneş paneli pazarları; Çin, Japonya ve ABD oldu. Japon üreticiler Sharp Solar ve Kyocera yüksek marka bilinirliği ve iç piyasadaki güçleri sayesinde ilk 10 içerisinde yer aldılar.

 

Trina Solar, Yingli ve Jinko Solar firmalarının 2014 yılı toplamında; Canadian Solar, First Solar ve SunPower tarafından geliştirilen projelerde kullanılacak panel nakliyatlarının 1.4 GW olacağı belirtiliyor.

 

Trina Solar, Yingli Solar, Canadian Solar, Jinko Solar, JA Solar, Sharp, Renesola, First Solar, Hanwha SolarOne, Sunpower ve Kyocera.

http://enerjienstitusu.com

08 Aralık 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR