Ve Güneşte İlk Önlisanslar Verildi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneş enerjisinde ilk üretim lisanslarını verdi. Halk Enerji, Erzurum’da kurulacak 4.9 MW kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali için önlisansını aldı.

 

Halk Enerji’den sonra Asunim Türkiye iştiraki olan Solentegre Enerji Yatırımları San. Tic. A.Ş. de Elazığ’da kurulacak 8 MW’lık tesisi için önlisansını aldı.

www.ALTERNATIFENERJI.com

10.12.2014

 

-.-

 

Ve güneş santralleri için ilk lisans çıktı!

Türkiye`nin ilk güneşe dayalı elektrik üretim santrali ön lisansı, Halk Enerji Erzurum GES`e verildi.

 

Bugün Türkiye solar enerji sektörü açısından tarihi bir gün. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Türkiye`nin ilk güneşe dayalı elektrik üretim lisansını verdi.

 

Kurulun konuya ilişkin kararında, "Bu ön lisans Halk Enerji Yatırımları Üretim ve İnşaat Anonim Şirketi`ne Erzurum ilinde kurulması planlanan Halk Enerji Erzurum GES üretim tesisinin yatırımına başlanabilmesi için gerekli onay, izin, ruhsat ve benzerlerinin alınabilmesi amacıyla 20 Kasım 2014 tarihinden itibaren 24 ay süreyle, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu`nun, 20 Kasım 2014 tarihli ve 5307-5 sayılı kararı ile verilmiştir" denildi.

 

Ön lisansı alan Halk Enerji, Erzurum`un Aziziye ilçesinde güneşe dayalı 4.9 MW`lik güneş enerjisi santrali (GES) kuracak. Tesislerde yılda 8 milyon kWh`ın üzerinde elektrik üretilmesi öngörülüyor.

 

Türkiye`nin ilk lisanslı GES`i unvanını da alacak Halk Enerji Erzurum GES, 154/33 kV Erzurum 2 Trafo Merkezi Orta Gerilim Barası`ndan sisteme bağlanacak.

 

Halk Enerji Erzurum GES`in ortakları ise Teknologis Teknoloji Yönetimi ve Danışmanlık Limeted Şirketi ile Mustafa Atilla olarak görünüyor.

http://enerjigunlugu.net

10 Aralık 2014

 

-.-

 

İkinci GES ön lisansı Elazığ`a

Türkiye`nin ikinci güneş enerjisi santrali ön lisansını, Elazığ`da kuracağı 8 MW`lik tesis için Solentegre Enerji A.Ş. aldı.

 

Türkiye`de güneşe dayalı elektrik üretim santrali için ön lisanslar verilmeye başlandı. İlk ön lisansı Halk Enerji Erzurum GES`in almasından sonra, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu`nun (EPDK) ikinci lisansı da verdiği bildirildi.

 

Halk Enerji`den sonra Türkiye`nin ikinci güneş enerjisi santrali (GES) ön lisansı Solentegre Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi`ne verildi. Asunim Türkiye`nin iştiraki olan Solentegre A.Ş., Elazığ`da 8 MW kurulu gücünde bir GES kuracak.

 

Daha önce açılan yarışma sürecinde sadece iki bölgenin ihalesi yapılabilmiş, diğer sahalarla ilgili yarışmalar yapılamamıştı. Yarışmanın tamamlandığı iki bölge için ön lisansların verilmesinden sonra şimdi gözler, bir türlü yapılamayan diğer GES yarışmalarında.

http://enerjigunlugu.net

10 Aralık 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR