Solar aydınlatmada öğrenmek

Bizler, Afrika ve Güney Amerika’da öğrenciler ve öğretmenlere bilim danışmanlığı veriyoruz. Şunu gördük ki, bilim örenimi okulun kapısında bitmiyor, öğrencilerin bazı şeyleri uygulamaya koyması gerekiyor.

 

Öğrencilerin okullarda basit elektrik uygulama çalışmaları, örneğin ışık üretmek için veya küçük bir moturu sürmek için elektrik devresi. Ancak öğrencilerin birçoğunun evinde ışık üretmek için elektriğe erişimi yok. Birçok aile aydınlanmak için zehirli gazlar üreten ve yangın riski taşıyan gazyağı lambalarını kullanıyor. Evler ahşap malzemelerden ve birbirine yakın inşaa edildiği için yangın felaketle sonuçlanabiliyor. Bu tür yerleşim yerlerinde, özellikle çocuklar ve bebeklerde yanık vakaları rapor ediliyor.

 

Bu nedenle Nambiya, Guetemala, Kenya ve Peru’da bazı okulları mobil LED fenerleri için 10W şarj istasyonu ile donattık. Öğrenciler derslerden sonra kullanmak için kendi solar enerji ile şarj edilebilir piller ve LED fenerlerini nasıl kullanacağını öğreniyorlar.

 

Öğrenciler mobil LED fenerlerini sabah okulda şarj edebilirler ve ertesi güne kadar 30 saat LED fener ışıklarının kullanıyorlar. Solar şarj istasyonu basit onarımları da yapabilen bir grup öğrenci tarafından yönetiliyor.

 

Sistem dayanıklılığı 5 yıl çalışacak şekilde planlanmıştır, fiyatı 200 US $ dır. Katılımcı aileler 20 US $ lık bir fiyatla evlerinde güvenli bir ışığa kavuşmaktadır. Şimdi öğrencilerin akşamları okumak, öğrenmek ve eğitimlerini geliştirmek için fırsatları var.

 

Aynı zamanda USB adaptörü ile cep telefonu ve 5V gerektiren diğer elektronik cihazları şarj edilebiliyor.

 

Siemens Vakfı, bu  “Solar Light for Learning” (Öğrenme için Solar Işık) projesini destekliyor, şimdi bu şekilde birçok okulu bu sistemlerle donatmak mümkün.

 

Gelişmekte olan ülkelerde, bilimsel projeler üreten, bu yerel bilgi ve modern bilimsel bilgi arasında bir bağlantı kurmak önemli. Bir örnek, Bir yanda Inkalar ve diğer yanda sanayileşmiş ülkeler arasındaki iletişim için elektrik ve ışık kültürü çok önemli.

www.ledportali.com/

19.06.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR