Tesla Güneş Enerjisi Santralinin Alanını 3`e Katladı

Elektrikli otomobil alanında sektörün lider ismi konumunda olan Tesla, kendi enerjisini üretmek için satın aldığı güneş çiftliği arazisinin alanını 3’e katlayarak yenilenebilir ve temiz enerji alanındaki yatırımlarını sürdürüyor.

 

Geçtiğimiz yıl Amerika’nın Nevada bölgesinde - ki kendisi kocaman bir çöl alanı olur - kendi enerjisini üreterek elektrikli araçlarının şarj istasyonlarında kullanmak üzere temiz elektrik üretimi yapacak bir güneş çiftliği kuran Tesla firması, bu üretim tesisinin alanını genişletmek için daha büyük bir arazi satın aldığını onayladı.

 

2014 yılında çalışmalarıan Panasonic ile birlikte başlayan Tesla, Gigafactory adındaki bu tesis için öncelikle 1000 dönümlük bir arazi satın almış ve güneş panellerinin yapımına başlamıştı. Ardından satın aldığı 1893 dönümü daha bu alana ekleyerek güneş paneli alanını da üçe katlayan firma bu tesis tamamlandığında 500 bin Tesla otomobil için güç sağlayabileceğinin altını çiziyor.

 

Bunun yanı sıra elektrikli otomobillerin en büyük masraflarından biri olan batarya üretimini de bu tesis içinde yapılacak bir fabrika ile kendisi yapmak isteyen elektrik otomobil devinin amacı, daha uygun fiyatlı Tesla otomobiller üretebilmek. (herkes bu kadar düşünceli olsa ya şu sektörde)

 

2020 yılına gelindiğinde saatte 50 gigawatt elektrik üretmesi beklenen Gigafactory’nin ilerleyen dönemde alanının daha da büyüyeceği konuşuluyor. (Nevada dediğin yer kocaman çöl, kapat komple, her yanını güneş paneli yap, temiz temiz elektrik üretsin) Barış KAHRAMAN

www.webtekno.com / sektörel

Temmuz 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR