Yılda 250 bin ağaç kurtulacak, günde 1500 evin elektriği karşılanacak

Güneş kollektörü üretiminde Türkiye ve Avrupa lideri olan, Dünya’da da üçüncü sırada yer alan Ezinç Grup’un Kayseri’de 54 bin m2 alan üzerine kurduğu, 3,4 MWp kapasiteli Turkuaz Güneş Enerjisi Santrali ile yıllık ortalama 3 bin ton karbondioksit salınımı engellenecek. Böylece yıllık ortalama 250 bin ağaç doğaya kazandırılmış olacak.

 

Kayseri’de kurulan bu “güneş tarlası” ile yaz aylarında günde ortalama 3 bin USD değerinde elektrik üretimi gerçekleştirilirken, yılda ortalama 700 bin dolar kazanç sağlanacak. Kurulan Santral, ortalama 1500 evin elektrik ihtiyacını karşılayabiliyor.

 

Türkiye’nin güneşten yeterince yararlanamadığını söyleyen Ezinç Grup Genel Müdürü Mahmut Ezinç, yeryüzüne 6 dakikada ulaşan ışınım miktarının, tüm dünyanın 1 yıllık enerji tüketimine denk geldiğini belirterek, “Türkiye’nin 2015’te yıllık enerji tüketimi 260 milyon megawatt’tır. Bu ihtiyacı karşılayabilmek için 180 bin MW’lık kurulu güce sahip Güneş Enerji Santrali’ne (GES) ihtiyacımız vardır. Bu GES için 360 bin hektar alana ihtiyacımız vardır. 6 adet Keban Barajı büyüklüğü kadar bir alana kurulacak Güneş Enerji Santrali, Türkiye’nin toplam enerji ihtiyacını karşılayabilecektir” dedi.

http://bilgicagi.com

07.10.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR