Piyasanın ilk Proje Onay Birimi (POB) Rekabeti !

 

Termik ve Biyogaz lisansız tesislerine ait teknik proje onay süreci ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı TEMSAN Elektromekanik Sanayi A.Ş. yetkilendirildi.

 

18.09.2015 tarih ve 34874 sayılı bakanlık yetki yazısı ile "Proje onayı, geçici kabul, geçici kabul tutanak onayı" ile ilgili yetki alan ikinci Proje Onay Birimi (POB) kuruluşu olan TEMSAN Elektromekanik A.Ş, "Biyogaz (BES) ve termik kojenerasyon (TES) tesisleri açısından" TEDAŞ ile aynı yetkiye sahip oldu.

 

Enerji piyasasında ilk POB rekabeti böylece başlamış oldu. Güneş ve rüzgar lisanssız tesis piyasasındaki işlem yoğunluğunun çözülmesi için uğraş veren TEDAŞ birimlerinin iş yükünü hafifletmek amacıyla olduğu bildirilen bu yeni durum aslında rekabet gibi görünmese de detayları izleyen sektör aktörleri açısından rekabet şeklinde de algılanmaktadır.

 

Daha çok tesis, daha çok kurulu güç elde etmek için proje onayları sürecine olumlu katkılar sağlaması planlanan bu uygulamanın tüm taraflarına ve personeline başarılar dileriz.

www.enerjicihaber.com / news

14.10.2015

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR