İSKİ kendi enerjisini üretecek

3. Uluslararası Sürdürülebilir Su Kongresi’nde konuşan İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Alişan Koyuncu, İSKİ’nin kendi enerjisini üreteceğini söyledi.

 

İzmir’de düzenlenen 3. Uluslararası Sürdürülebilir Su Kongresi sona erdi. Kongre kapsamında gerçekleştirilen Sürdürülebilir Atık Yönetimi Paneli’nde konuşan İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Alişan Koyuncu, İSKİ’nin enerji ihtiyacının büyük olduğunu, bunun da şehrin engebeli yapısından ve tarih boyunca olduğu gibi bugün de İstanbul’a şehir dışından su sağlanmasından kaynaklandığını aktardı.

 

Rüzgar türbinleri ile enerji üretilecek

Koyuncu, İSKİ’nin enerji giderlerini düşürmek için geliştirdiği projelerden de söz etti. Baraj havzalarına kurulacak rüzgar türbinleri ile ihtiyaç duydukları enerjiyi kendilerinin üreteceğini belirten Alişan Koyuncu, fizibilite çalışmalarının tamamlandığını, gerekli izinlerin alınmasının ardından projenin hayata geçirileceğini söyledi.

 

Dünyaya örnek olacak

Melen İsale Hattı üzerinde hayata geçirmeyi düşündükleri projenin dünyaya örnek olma özelliği taşıdığını belirten Genel Müdür Yardımcısı Koyuncu, “Melen suyunu İstanbul’a ulaştırmak için 180 kilometre uzunluğunda bir isale hattı inşa etmiştik. Şimdi de Melen İsale hattının uygun yerlerini rüzgar enerjisi elde etmek için değerlendirmek istiyoruz. Yani İSKİ olarak inşallah hem Melen’den su taşımış, hem de bu hat üzerinde enerji üreterek ülkemize katkı sağlamış olacağız” dedi.

www.istanbulajansi.com / haber

14.10.2015

 

İSKİ : İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR