Danfoss, DAF Enerji`yi satın aldı

Danfoss Grubu, daire istasyonu pazarında faaliyet gösteren DAF Enerji`yi satın aldı.

 

Danfoss`un daire istasyonu pazarında faaliyet gösteren DAF Enerji`yi satın aldığı bildirildi. Danfoss Isıtma Segmenti Başkanı Tveen, satın almayla birlikte Türkiye pazarında konumlarını sağlamlaştıracaklarını söyledi.

 

Danfoss`tan yapılan açıklamaya göre şirket, DAF Enerji`yi satın alma anlaşmasını imzaladı.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Danfoss Isıtma Segmenti Başkanı Lars Tveen, DAF Enerji`nin satın alınmasının Danfoss açısından çok önemli bir yatırım olduğunu bildirdi.

 

Bu sayede üretim tesislerine sahip olarak Türkiye pazarında konumlarını sağlamlaştıracaklarını ve güçlendireceklerini aktaran Tveen, Türkiye`nin Danfoss Grubu açısından güçlü büyüme potansiyeli ile önemli ve stratejik bir pazar olduğunu dile getirdi.

 

Tveen, Türkiye`nin binalarda enerji verimliliğini artırma yönünde önemli atılımlar gerçekleştirdiğini belirterek, "DAF Enerji ile birlikte Türkiye`de daire istasyonu işinde müşterilerimizin menfaatine büyük gelişim potansiyeli görüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

`Eşsiz bir imkan`

DAF Enerji Kurucusu ve Genel Müdürü Mehmet Tayfun Başaran da ısıtma pazarında Danfoss`un tecrübesi ve yetkinlikleri ile işlerini daha da güçlendirme imkanının kendilerini heyecanlandırdığını bildirdi.

 

Başaran, "Danfoss bünyesine katılmak, DAF ürün ve hizmetlerini mevcut Danfoss çözümleri ve projeleriyle birleştirmek ve Türk pazarında bölgesel/merkezi enerjiyi tanıtmak yönünde eşsiz bir imkan sunuyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

Açıklamada yer alan bilgilere göre Danfoss, anlaşma gereği DAF Enerji hisselerinin yüzde 60`ını şimdi, kalan hisselerini ise önümüzdeki yıllarda satın alacak.

 

Satın almanın 2018 yılının başında tamamlanması beklenirken, DAF Enerji yönetim ekibi satın almanın avantajlarından tamamıyla yararlanabilmek için mevcut görevine devam edecek. Aynı şekilde DAF Enerji çalışanları da şirketteki görevlerini sürdürecek. (Kaynak : AA)

www.dunya.com / şirketler

27.10.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR