AB enerji yoksulluğuyla mücadele edecek

Avrupa Politika Merkezi, Avrupa Birliği`ndeki enerji yoksulluğu sorunlarını ele almak için Enerji Yoksulluğu Çalışma Kolunu oluşturdu.

 

Avrupa Politika Merkezi`nin Avrupa Birliği`ndeki enerji yoksulluğu sorunlarını ele almak için oluşturduğu Enerji Yoksulluğu Çalışma Kolu’nun tanıtımı Enerjiden Sorumlu Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maroš Šefčovič`in katılımıyla Brüksel’de gerçekleştirildi.

 

Enerji Yoksulluğu Çalışma Kolu`na King Baudouin Foundation ve Schneider Electric de destek verdi.

 

FRANSA`NIN YÜZDE 20`Sİ ENERJİ YOKSULU

Düşük gelir, yüksek elektrik fiyatları ve zayıf bina enerji performansı nedeniyle ortaya çıkan “Enerji Yoksulluğu”, gelişmiş ekonomiler içinde ısıtma, güç ve yemek pişirme gibi temel konut ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli enerjiye normal ve düzenli bir erişimi olmayan insanları etkiliyor. Fransa Ulusal Enerji Yoksulluğu Monitörüne (Observatoire National de la Précarité Energétique (ONPE)) göre Fransa nüfusunun yaklaşık yüzde 20`si enerji yoksulluğundan muzdarip. Enerji yoksulluğuyla mücadele, gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi gelişmiş ekonomilerde de enerjiye erişim açısından büyük bir gelişim sorunu.

www.enerjigunlugu.net

15.03.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR