Enerji takımlarının Afrika’ya ziyaretleri sıklaşacak

Türkiye, Afrika açılımı ile neredeyse her koldan yaptığı yardım ve desteği enerji alanında da yoğunlaştırıyor.

 

Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın geçtiğimiz dönemde kamu ve özel sektörün Afrika’yı daha iyi tanıması ve yatırım fırsatlarını öğrenmesi için bürokrat ve iş adamlarından kurduğu ‘enerji takımlarının’ ziyaretlerini sıklaştıracağı öğrenildi.

 

Takımlar bugüne kadar Sudan, Nijer ve Yemen gibi ülkelere ziyaretler gerçekleştirdi.

 

Önümüzdeki dönemde ise Gabon, Etiyopya, Kenya, Somali, Mozambik, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gana, Moritanya, Tanzanya, Fildişi Sahilleri ve Nijerya’yı ziyaret etmeleri planlanıyor.

 

Bunun yanı sıra yine önümüzdeki dönemde birçok Afrika ülkesinin sıkıntı çektiği ‘elektrik’ konusunda da yüzer santral gemileri yoluyla çözüm aranacak. Powership olarak bilinen bu gemilerle birlikte Afrika ülkelerinin elektriğe erişim sorununa bir nebze çözüm bulunmuş olunacak. En son Türk özel sektörünün Gana’ya yüzer santral gönderdiği biliniyor.

 

İnsani yardım konusunda ise THY ile Bakanlık ortaklığıyla kırsal alanlardaki sağlık kuruluşlarının aşı dolaplarının kesintisiz olarak çalışması için güneş enerjisi sistemlerinin kurulma çalışmaları sürüyor. Sahra altı Afrika ülkeleri başta olmak üzere bölgede 100 güneş enerjisi sisteminin kurulması planlanıyor.

 

Türkiye yüzer santral gemileriyle Afrika ülkelerine elektrik götürecek.

http://enerjienstitusu.com

28.03.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR