GAZİANTEPLİ YATIRIMCIDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR BULUŞ

Gaziantepli iş adamı Mehmet Alpdoğan’ın finanse ettiği, Gaziantepli mucit Fizik ve Makine Mühendisi Onur Akar tarafından geliştirilen güneş enerjisiyle çalışan ‘Akıllı SolarBank’ gelecekte önemli sektörlerden birisi olacak.

 

İNSANLAR SOKAKTA DA EVİNDE GİBİ HİSSEDECEK

Enfal Tekstil sahibi iş adamı Mehmet Alpdoğan, Fizik Mühendisi ve Makine Mühendisi Onur Akar’ın buluşu olan Akıllı SolarBank’ın, gelecekte önemli sektörlerden birisi olacak olan Akıllı Şehircilik projesi olduğunu söyledi.

 

İş adamı Mehmet Alpdoğan, “Akıllı Şehirler, insanlara ve doğaya zarar veren bozuk kentleşme, gürültü, çevre kirliliği gibi faktörlerden kurtulmak amacıyla yapılan teknolojik ve çevre dostu projelere verilen isimdir. Bu projelerin odağında insan bulunmakta ve bu projeler ile insanların sokak da evinde gibi hissetmeleri ya da evde ki gibi ihtiyaçlarını sokak da karşılayabilmesi amaçlanmaktadır. Başlıca akıllı şehir uygulamalarına baktığınız da akıllı ulaşım, akıllı binalar, sosyal ve güvenlik hizmetleri, enerjinin akıllı yönetimi gibi konulardır. Bu noktadan hareketle Gaziantep’te bulunan Fizik Mühendisi Onur Akar ve Makine Mühendisi Doğan Örme ile Enfal Tekstil sahibi iş adamı Mehmet Alpdoğan birlikte bir proje geliştirdik. Bu projemiz birçok özelliği olan Akıllı SolarBank Projesidir” diye konuştu.

 

AKILLI SOLARBANKLARDA ÜCRETSİZ İNTERNET VERİLECEK

Fizik Mühendisi ve Makine Mühendisi Onur Akar ise, Akıllı SolarBank Projesinin, enerjisini tamamıyla ALTERNATİF enerji kaynağı olan güneşten aldığını belirterek, “Hiçbir alt yapıya (elektrik bağlantısına) ihtiyaç duymamaktadır. Bu nedenle istenilen her yere rahatlıkla montajı yapılabilir. Projemizin kendine özgü birçok özelliği bulunmaktadır. Bunlardan başlıcaları şunlardır; Güneş enerjisinden aldığı elektrik ile cep telefonu, tablet, bilgisayar, kamera, fotoğraf makinası gibi birçok cihazı rahatlıkla şarj edebilirsiniz. Projenin bir diğer özelliği ise Alternatif enerji ile çalışan sokak direği görevini de yerine getirmesidir. Ayrıca projenin tasarımı park, kampüs, otogar, havaalanı, Tarihi alanlar, müzeler, mesire alanları vb. gibi halka açık alanlara uygun olabilmesi için özgün tasarım dizayn edilmiştir. Akıllı SolarBank aynı zamanda engelli araçları içinde enerji kaynağı olmaktadır. Engelli araçları rahatlıkla şarj edilebilecektir. Bir diğer önemli özelliği ise Akıllı SolarBanklarda ücretsiz internet verilecektir” dedi.

 

BANKTA DİNLENİRKEN TELEFONUNUZU ŞARJ EDEBİLECEKSİNİZ

Mucit Onur Akar, enerjisini doğadan karşılayan bu bankların yerel yönetimlerin izin verdiği ölçüde halka iletişim hizmeti de sağlayacağını ifade ederek, “Ayrıca projemiz de birçok ortam algılayıcı sensör de bulunmaktadır. Buradaki amacımız ise Akıllı solarBank’ın adından da anlaşılacağı gibi şehirlerimize akıllı çözümler üretmek ve Akıllı şehirlere katkıda bulunmaktır. Bu proje ile yerel yönetimler şehrin her noktasından hava durumunu, hava kirliliğini, gürültü seviyesi gibi değerleri anında ulaşabileceklerdir. En önemlisi Akıllı Solarbank projesi çağımızın olmazsa olmazı mobil cihazların dünya ile iletişiminin kesilmesini önleyecektir. Ayrıca tüm dünya da merakla takip edilen pokemonGo oyunun ortaya çıkardığı şarj problemini de yine Akıllı SolarBank Projemiz çözmüş ve şimdiden projemizin takipçileri artmaktadır. Bunun yanında gelişen teknoloji ile giyilebilir teknolojiler her geçen gün artmaktadır. Ve bu teknolojinin doğrudan bağlı olduğu unsur enerjidir. Bu problemi de yine Akıllı Solarbank projemiz ile çözüme kavuşturmuş olduk. Yani bir kişi bank da dinlenirken aynı zamanda telefonunu ve akıllı saatini vb. şarj edecek diğer yandan internete girecek ve sokak lambasının altında kitabını okuma keyfini çıkaracaktır” şeklinde konuştu.

 

POKEMON-GO OYUNCULARI BU BULUŞA ÇOK SEVINECEK

Gaziantepli mucit Onur Akar, bulduğu ‘solarbank’ isimli icadıyla dünyada ve Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı bulunan Pokemon-Go oyuncularının akıllı telefonlarının şarj problemine kesin çözüm buldu.

 

Mehmet Alpdoğan’ın finansal destek sağladığı ve Onur Akar ile ortak yürüttükleri ‘solarbank’ projesi tamamıyla ALTERNATİF enerji olan güneş enerjisi ile çalışıyor ve akıllı telefonları ve birçok cihazı şarj edebilme özelliğine sahip. Buluşunu Twitter üzerinden paylaşan Akar, özellikle dünyada ve Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı bulunan Pokemon-Go oyuncularından önemli geri dönüşler aldığını kaydetti. Pokemon-Go oyuncularının sokaklarda pokemon ararken çok sık şarj problemi yaşadıklarını aktaran Akar, solarbank sayesinde bu sorunun kesin çözüme kavuşturulacağını belirtti. Solarbank’ın yerel yönetimlerin akıllı şehircilik projelerine de önemli katkıları olabileceğini ifade eden Akar, şöyle konuştu:

 

“Pokemon Go oyuncuları sürekli şarj probleminden şikayetci. Bu banklarda cihazlarını şarj edip oyunlarına devam edebilirler. Bununla ilgili önemli geri dönüşler alıyoruz. Proje aynı zamanda aydınlatma da sağlıyor. Bu Solarbank’ı bir alana koyduğunuzda aynı zamanda bir sokak direği gibi ALTERNATİF enerjiyi kullanarak ortamın aydınlatılmasını sağlıyor. Hem sokak direği hem bank hem de akıllı cihazları şarj edebilen bir sistem. Tamamıyla güneş enerjisi ile çalışan bir sistem. Aynı zamanda yerel yönetimler bu sistem sayesinde vatandaşlara internet de verebilirler.”

 

ENGELLİ ARAÇLARI DA ŞARJ EDİLEBİLECEK

Fizik ve Makine Mühendisi olan Onur Akar, Solarbank’ın çok amaçlı olduğunu söyledi. Üzerinde uzun zaman düşünerek ortaya çıkardıkları buluş sayesinde sadece güneş enerjisi kullanarak birçok cihazın şarj edilebildiğini ve bank üzerinde bulunan priz ve USB’lere bağlanarak cihazların kolaylıkla şarj edilebileceğini kaydetti. Solarbank sayesinde engelli araçlarının da şarj edilebileceğini ve engellilere de büyük kolaylık sağlanacağını aktaran Akar:

 

“Bu proje bir ALTERNATİF enerji projesi aynı zamanda akıllı şehircilik projesi. Bu proje ile insanların ellerinde bulunan akıllı cihazların en büyük problemi şarj problemi. Bu problemi çözmeyi amaçlıyoruz. Bu problemi çözerken aynı zamanda akıllı şehircilik tabanında ALTERNATİF enerjiyi kullanarak bir çözüm üretmekti amacımız. Normal bir bank olarak tasarladığımız proje güneş panellerinden ürettiği elektriği prizlere ve USB çıkışlara vererek vatandaşların cep telefonlarını, tabletlerini, bilgisayarlarını veya kameralarını şarj etmeleri için bir ortam oluşturuyor. Bank olduğu için rahat bir oturum da sağlıyor aynı zamanda. İnsanlar bunu parklarda kullanabilir, hava alanında, otogarlarda, tarihi alanlarda ve akla gelecek birçok alanda kullanılabilir. Kullanıcının isteğine göre şekillendirebilecek bir proje. Kullanıcı bunu istediği gibi modifiye edebilir. Engelli araçları şarj edilebiliyor.” dedi.

www.memohaber.com

30.08.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR