Meeco Group, Zimbabve`de En Büyük Güneş Enerji Santralini Kuruyor

İsviçre merkezli temiz enerji sağlayıcısı meeco Group, güneş enerjisi çözümü sun2live ile bir Zimbabwe şirketi tesisini donattı.

 

Afrika`daki birçok şirket elektrik kıtlığı, elektrik kesintileri ve dizel jeneratörlerine olan güveniyle mücadele ediyor. Zimbabwe`de bugüne kadar 216 kWp kapasiteli en büyük güneş enerjisi santralinin kurulması, Zimbabwe`de ve hala fosil yakıtlara aşırı bağımlı olan şirketlerinde enerji ticareti tarihinde önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor.

 

Müşterinin yerel gereksinimlerini karşılamak için meeco, sun2live enerji çözümünü özelleştirdi. Özel bir statik izleyici, en yüksek ve en iyi gün ışığı enerjisi üretimini sağlamak için iki farklı yönde yönlendirilen güneş modüllerinin en verimli şekilde konumlandırılmasını sağladı. Ayrıca meeco, yere monte fotovoltaik sistemi iki farklı lokasyona yerleştirdi. İlk 152 kWp solüsyon, üretim sürecinde tesisin suyunu aldığı bir göle yakın bir yerde kuruldu.

 

Sistem, suyu işlemek için pompaları çalıştırmak için enerji üretecektir. Diğer 64 KWp güneş enerjisi çözümü şirketin kendi tesisatına monte edildi ve bugüne kadar tüm enerji talebi tamamen dizel jeneratörleri tarafından karşılandığından, dizel tüketimini tıraş edecek.

 

Bu PV sistemi yılda yaklaşık 134.000 litre dizel yakıtın azaltılmasına ve yılda 280 ton CO2 emisyonu tasarrufuna neden olacak.

www.enerjihaber.com

27.02.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR