Elektrik faturasının yüzde 30`u devletten

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun merakla beklediği ve son KHK ile Ekonomi Bakanlığına devredilen Cazibe Merkezleri Programı’nda detaylar belli oldu. KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren desteği, faiz desteğinin yer aldığı programda enerji faturalarının da azami yüzde 30’unu devlet karşılayacak.

 

Dün Resmî Gazete’de yayımlanan programa göre, destekler altıncı bölge şartlarına göre uygulanacak. Program kapsamındaki destek unsurları arasında; KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, sigorta primi desteği, gelir vergisi stopajı desteği bulunuyor.

 

23 İLİ KAPSAYACAK

Daha önce belirlenen Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak Tunceli ve Van’ın bulunduğu 23 ile yönelik program kapsamında, enerji desteği de verilecek.

 

FATURANIN YÜZDE 30`U DEVLETTEN

Bu destek, yatırımın işletmeye geçmesinin ardından, sabit yatırım tutarının yüzde 25’ini aşmayacak. Aylık elektrik giderinin en fazla yüzde 30’u, 3 yıl süreyle Ekonomi Bakanlığı tarafından karşılanabilecek. Enerji desteği 3 yıl içinde işletme bazında 10 milyon liraya kadar verilebilecek. (İHA)

www.yenisafak.com / ekonomi

26.01.2018

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR