Avrupa`nın enerji yoksulluğuyla mücadele edilecek

Avrupa Birliği`nde 50 milyondan fazla hane, yeterli ısınma sağlayamıyor, faturalarını zamanında ödeyemiyor ve nem ve küf gibi sağlıksız koşullarda yaşıyor.

 

Avrupa`da yoksullukla mücadele konusundaki farkındalık artıyor ve Avrupa Komisyonu başta olmak üzere bazı AB kurumları tarafından "Tüm Avrupalılar için Temiz Enerji" yasama paketinde bir politika önceliği olarak tanımlanıyor. Bu çerçevede Avrupa Birliği, yaşanan enerji yoksulluğuna dikkat çekmek ve çözüm yolları aramak amacıyla AB Enerji Yoksulluğu Gözlemevi kurdu. AB konuya ilişkin haber ve verileri de devreye aldığı web sitesinde yayınlayacak.

 

Gözlemevi Manchester Üniversitesi liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından geliştiriliyor. Konsorsiyumda Ecofys, Ulusal Enerji Eylemi, Avrupa Politika Merkezi, Intrasoft International ve Wuppertal Enstitüsü yer alıyor.

 

Gözlemevi, yoksullukla mücadele konusunda halkın katılımını teşvik etmeyi, bilgi paylaşımı ve iyi uygulama sunmayı, paydaşlar arasında bilgi paylaşımını kolaylaştırmayı, yerel, ulusal ve AB düzeyinde bilinçli karar alma süreçlerini desteklemeyi, kullanıcı dostu ve açık erişimli bir kaynak sağlamayı amaçlıyor.

www.enerjigunlugu.net

30 Ocak 2018

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR