Dünya üzerinde yaşanan küresel ısınma ve iklim değişiklikleri, temiz enerji kaynaklarına duyulan gereksinimi günden güne artırırken, yaşanan enerji krizleri de natif enerji kaynaklarına yönelime sebep oluyor.

 

Coğrafi konumu itibariyle güneşlenme alanı ve süresi oldukça yüksek olan Türkiye ise gün geçtikçe Güneş Enerjisi Teknolojileri konusunda daha duyarlı hale geliyor. Ihlas Fuarcılık, dünya üzerindeki en son teknolojik gelişmeleri ve konusundaki en son sistemleri, 2. kez Güneş Enerjisi Fuarı’nda bir araya getiriyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’ in de açılışına katılacağı, bu büyük buluşma 40 yıldır Türkiye’nin enerji çözümleri markası olarak hizmet eden TUNÇMATİK ve Japon KYOCERA’nın katkıları ile gerçekleştiriliyor.

 

Temiz enerji sektörünün en önemli ve gelişme potansiyeli en yüksek olan güneş enerjisi sektörü, dünya teknolojilerini ülkemize taşıyor. 1990’lı yıllardan bu yana yılda % 30 büyüme gerçekleştiren sektör, ülkemizde de gün geçtikçe daha da yaygınlaşıyor. Türkiye’nin enerji konusundaki bağımlılığının ve gün geçtikçe artan ihtiyacının en temiz ve en yerli çaresi Güneş Enerjisi sistemleri olacağı konusunda uzmanlar birleşiyor.

 

Ülkemizin ilk ve tek Güneş Enerjisi konulu fuarı olan Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, Türkiye`nin güneş enerjisi alanında üretim merkezi olması yolunda büyük adımlar atılmasına fırsat tanıyor. 26 Şubat – 1 Mart 2009 tarihleri arasında Türkiye’nin enerji çözümleri markası Tunçmatik ve Japon devi Kyocera katkılarıyla ikinci kez sektöre kapılarını açması beklenen fuar, dünyadaki son teknolojilerin ve Türkiye’de üretilen yeni ürünlerin bir arada sunulduğu ticari bir platform olmayı hedefliyor.

 

2. Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, üretim, yan sanayi, ihracat, ithalat ve pazar gelişimi yanı sıra, nihai tüketici içinde büyük fırsatlar sunuyor.

 

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI HİLMİ GÜLER, 2. GÜNEŞ ENERJİSİ FUARI’ NDA

 

Katıldığı toplantılarda, Türkiye`nin 56 bin megavatt doğalgaz santrali yapımına eş değer bir güneş zenginliği olduğunu belirten Bakan Güler, dışa bağımlılığın azaltılması noktasında, yerli ve yenilenebilir kaynaklara verilen öneme dikkat çekiyor. Türkiye`nin güneş açısından çok zengin bir kuşakta bulunduğunu her fırsatta dile getiren Hilmi Güler, 26 Şubat 2009 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde açılışı yapılacak, 2. Güneş Enerjisi Fuarı’nda, sektöre sunduğu desteği sürdürmeye devam edecek.

 

GÜNEŞ ENERJİSİYLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK İLK KONSER

 

Gira Solar’ın desteğiyle düzenlenen ve Moğollar grubunun da üyesi müzisyen Taner Öngür, yepyeni bir proje ile Tunçmatik ve Kyocera’ nın katkılarıyla düzenlenen 2. Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı’nda olmaya hazırlanıyor. Grup, Moğollar’ dan ayrı ilk olarak 2008 Mart ayında piyasaya sundukları Serap Yağız + Suların Uğultusu isimli albümleri ile 26 Şubat 2009 günü fuarın açılışının ardından konser verecek. Gerçekleştirilecek olan konserin asıl teması, tamamen güneş enerjisiyle beslenen bir ses sistemi ile çalışıyor olması.

Bu etkinlik, küresel ısınma ve hızla gelişen yenilenebilir enerji çalışmalarının, kültür ve sanat hayatında bir yankı bulması, bu konunun hayatın her alanında önemli bir yeri olması gerektiğini düşünen gönüllü bir konser olacak.

 

DÜNYA BU FUARI TAKİP EDİYOR

 

Avrupa’nın en güneşli ülkelerinden biri olarak kabul edilen Türkiye’de, bu konuya yoğunlaşan bir fuarın olması, Dünya çapında tanınmış ve Türkiye’de yatırım yapmaya gönüllü birçok dünya markası tarafından da yoğun bir ilgi ile karşılaşıyor. Tunçmatik ve Kyocea katkılarıyla gerçekleşecek 2. Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, güneş enerjisi sektörünü ve özellikle güneş alma bakımından zengin olan ülkemizi de, dünya çapında ön plana çıkararak, hak ettiği ilgiyi görmesine sebep oluyor. Güneşlenme alanı oldukça yüksek olan ülkemiz, bu coğrafi özelliği avantaja dönüştürme konusunda en büyük desteği bu fuar ile alıyor.

 

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN BÜYÜK DESTEK

 

Sektörde ilk defa İhlas Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Ana sponsorluğunu Tunçmatik ve Kyocera’nın birlikte yaptığı Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, konusuyla ilgili dernekler tarafından da tam destek görüyor. ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI başta olmak üzere,KOSGEB, TEMA VAKFI, TEMİZ DÜNYA EKOLOJİ DERNEĞİ, HESİAD, ENERJİ PROFESYONELLERİ DERNEĞİ, ÇEVKOR, GÜNEŞE ve daha bir çok kurum bu fuarda etkinlikleri ile göz dolduracaklar.

 

TÜRK-ALMAN İŞBİRLİĞİ

 

Dünyanın bir çok ülkesinden katılımcının yer aldığı ve ziyaretçilerin takip ettiği Tunçmatik ve Kyocea katkılarıyla gerçekleşecek 2. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, uluslar arası işbirlikleri ile de dikkat çekiyor. İhlas Fuarcılık ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilecek çalışma ile, Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti, Uluslar arası Ekonomik ve Bilimsel İşbirliği Teşvik Kuruluşu aracılığıyla fuar kapsamında ilgili firmalar işbirliği görüşmeleri yapacaklar. Fuar katılımcısı firmaların büyük ilgi duyduğu bu tip çalışmalar, ticarette yeni pazarlara ulaşmanın en kısa yolu olarak tanımlanıyor.

 

ZİYARETÇİ PROFİLİ

 

Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı’nın ağırlayacağı ziyaretçi profili şöyle:

Dağıtım, Ticaret ve Hizmetler: Toptancılar, İhracatçılar, İthalatçılar, Distribütörlük, Temsilcilik, Satın alma Yetkilileri, Ambalaj, Geri dönüşüm;

İmalat: Güneş Enerji  Üreticileri, Montaj Atölyesi Sahipleri, Satın alma Yetkilileri, Yöneticiler, Teknisyenler, Mühendisler, Elektrik Mühendisleri, Endüstri Mühendisleri, Makine Mühendisleri, Maden Mühendisleri;

Bakım ve Onarım: Yetkili Servis Görevlileri, Yöneticiler, Teknisyenler, Satın alma Yetkilileri, Mühendisler, Elektrik Mühendisleri, Endüstri Mühendisleri, Kimya Mühendisleri, Makine Mühendisleri, Maden Mühendisleri

Kamu Sektörü – Belediyeler, Müteahhitler ve Kooperatifler, Turizm İşletmeleri – Oteller

 

KATILIMCI ÜRÜN GRUPLARI

 

Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı’nın ağırlayacağı katılımcı profili şöyle:

Solar enerji fotoelektrik mamülleri, Solar Termal Su Isıtıcıları, Solar enerji ve yapı entegrasyon ürünleri ve uygulamaları, Solar enerji ısı koruma materyalleri, Solar enerji yeni materyal ve teknolojileri, solar enerji fotovoltaik ürün ve üretim teçhizatları, Solar enerji şarj ürünleri ve teçhizatları, Solar enerji soğutma ve ısıtma teçhizatları, Solar enerji tamamlayıcı otomatik kontrol cihaz ve enstrümanları, Solar enerji özel levha ve dolguları, Solar enerji su ısıtıcı ve ürün teçhizatları, Solar enerji Üreticileri, Solar Enerji Montaj Atölyesi Sahipleri, Solar enerji sistemleri için imalatçıları, Solar enerji sistemleri için ithalat yapan temsilciler ve diğerleri…

 

BOL GÜNEŞLİ ETKİNLİKLER

 

Tunçmatik ve Kyocea katkılarıyla gerçekleşecek Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, planlanan etkinlikleri ile hem katılımcı firmalara hem de ziyaretçilerine temiz enerjinin önemini anlatmayı hedefliyor. Sempozyumlar ve firma konferanslarının yanı sıra ziyaretçilerin de katılım göstereceği şekilde planlanan bir çok farklı etkinliklerden oluşuyor. Özellikle renkli seminerler gerçekleştirilecek fuarda, sektörün öncü kuruluşları verecekleri konferanslar ile sektörü aydınlatacak.

Kaynak : Alternatif Yayıncılık

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR