Ak Partide beklenen kabine yenilemesi ardından değişen isimlerden biri de enerji bakanı oldu.

 

Mütevazi yapısı ve yenilenebilir enerji hamleleriyle sektörel çevrelerinin genel anlamda olumlu baktığı Hilmi Güler’in yerine Kayseri milletvekili Taner Yıldız getirildi.

 

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olmasının ardından Kayserili tek bakan olma unvanına da sahip olan Yıldız 3 Nisan 1962 ‘de Yozgat Devecipınar ’da doğdu. Babasının adı Eşref, annesinin adı Emine. Elektrik Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Kayseri Elektrik Üretim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Üyesi, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yaptı. 22. Dönem Kayseri Milletvekili. İyi düzeyde İngilizce bilen Yıldız, evli ve 4 çocuk babası.

 

Taner Yıldız iki yıldır Recep Tayyip Erdoğan ’ın enerji danışmanlığını yürütüyordu. TBMM Enerji komisyonunun başkanlığını yapan Taner Yıldız, “ paralarınızı yenilenebilir enerjiye yatırın ” sözüyle tanınıyor.

 

İddialı Konuştu:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yeni görevinde önceliğinin enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve yerli kaynaklarla beraber sağlam, stabil, sürdürülebilir bir enerji sektörü oluşturmak olduğunu belirtti.

 

Bakanlığı sürecinde yapılacak çalışmalarda önceliğin enerji bağımlılığını azaltmak yönünde olacağını söyleyen yeni Enerji Bakanı sözlerine şöyle devam etti:

“ Öncelik, ülkenin enerji bağımsızlığıyla alakalı. Biz ithalatta yüzde 74 ‘ler civarında enerji kaynaklarını dışardan alan bir ülkeyiz. Öncelikli hedef olarak kısa, orta ve uzun vadeli olarak oranın düşürülmesi lazım. Yenilenebilir ve yerli kaynaklarla beraber bu oranın yer değiştirmesi gerekmektedir. O açıdan bunu ön plana alan bir çalışmayı sürdüreceğiz. Bunlar yeni başlamış çalışmalar değil, kurumsal hafızayla beraber bunu hep birlikte götüreceğiz, idare edeceğiz inşallah. ”

 

Özel Sektörle Beraber

Yıldız, Enerji alanındaki yatırım ve çalışmaların özel ve kamu beraberliğinde yapılmasını düşündüklerini belirtti.

 

Rüzgar ve Güneşçi Bakan

Hürriyet Gazetesinden Yalçın BAYER ’in yazısına göre, Taner Yıldız enerjideki çıkışı yenilenebilir enerjide görüyor. BAYER yazısında şöyle diyor: “ Hilmi Güler ne kadar doğalgazcı ise Taner Yıldız da o kadar rüzgar ve güneş enerjisi yanlısı. Enerji konusunda herkesin danıştığı bir isim. Enerjide yatırım yapacakların umut kaynağı olabilir. Projeci ve ciddi biri olan Taner’in yenilenebilir enerji alanında Türkiye’de yapılan her işin altında imzası var. ”

 

02 Mayıs 2009 Cumartesi

www.ALTERNATURK.org / haber

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR