BU KÜÇÜLME TARİHİ …

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası nın haziran ayı olağan Meclis Toplantısı na, “ Türkiye ekonomisinin İkinci Dünya Savaşı ndan bu yana görülen en büyük küçülmeyi yaşaması “ damga vurdu. BTSO Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Parseker, yüzde 13.8 lik küçülme oranını tarihi olarak nitelendirdi.

 

YENİLENEBİLİR ENERJİ …

Toplantının sual ve dilekler bölümünde konuşan BTSO Başkan Yardımcısı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Başkanı Mahmut Yılmaz da organize sanayi bölgelerinin üretilen enerjinin yüzde 50 sini tükettiğine işaret ederek, bu bölgelerde yaklaşık 1,5 milyon kişinin çalıştığını ve ülkeye çok büyük katkı sağlayan yerler olduğunu belirtti.

 

Yılmaz, enerji üretiminin ve tüketiminin önemine dikkati çekerek, gelişmiş ülkelerin elektrik üretiminin Türkiye nin çok ilerisinde olduğunu vurguladı ve " bu konuya ağırlık vermek gerekiyor " dedi.

 

Yenilenebilir enerji ile ilgili yasa teklifinin Meclis gündeminden kaldırıldığını da ifade eden Yılmaz, Türkiye nin yenilenebilir enerjiye destek vermesini ve kendi öz kaynaklarını topluma kazandırması gerektiğini sözlerine ekledi.

bursahakimiyet.com.tr / 02 Temmuz 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR