CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yerel seçimlerde belediyeyi kazanan Balıkesir in Bandırma ilçesinde Belediye Başkanı Sedat Pekel i ziyaret ederek seçimlerdeki başarısından dolayı kutladı.

 

Kalabalık bir partili grubu ve vatandaş tarafından belediye girişinde karşılanan Baykal, Başkan Pekel i makamında ziyaret etti. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Yardımcılar Onur Öymen ve Kemal Ateş ile Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay, Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan un da bulunduğu ziyarette, Başkan Sedat Pekel, yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

Bandırma da kurulması gündeme gelen ithal kömürle çalışacak olan termik santral konusunda Baykal a bilgi veren Pekel, " Gece gündüz demeden ekibimizle birlikte başlattığımız yol ve asfalt çalışmalarını, borçların ödenmesi, maaşların zamanında ödenmesi gibi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Partimize ve size layık olmanın mücadelesini veriyoruz. Kendi işlerimizi bir kenara bıkarak meclis üyelerimizle birlikte işimizi bakıyoruz önümüzde bakıyoruz. Bandırma nın cazibe merkezi olmasından kaynaklanan iyi hizmetlerin yanısıra, kentimizin ve çevresinin geleceğini olumsuz etkileyeceğini gördüğümüz bazı sanayicilerin iştahını kabartan yatırımlar var. Bunlardan bir tanesi Dutliman Köyü nde bir termik santralin kurulması söz konusu. Kent Konseyi, belediye, meclis üyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte buna karşı mücadelemizi sürdürüyoruz " dedi.

 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Bandırma da seçimlerde elde edilen yüksek başarının herkesi etkilediğini belirterek, " Bu seçimlerde Bandırma da sağladığınız yüksek başarı hepimizi derinden etkiledi. Bandırma nın önemini değerini hepimiz biliyoruz. Bandırma da seçim kazanmadının ne büyük şeref onur sorumluluk olduğunun bilincindeyiz. Bunu başkan adayı olarak siz ve oluşturduğunuz kadro ile örgütünüzün çalışmaları sağladı. Hepinizi kutluyorum. Seçimden bu yana geçen zamanı iyi değerlendirdiğiniz güzel hizmetler yaptığınız anlaşılıyor. Bu sıkıntılı dönemde, çok güzel hizmetler yaptığınız bir CHP li belediyenin ne güzel hizmetler yapabileceğiniz gösterdiniz. Bu memnuniyeti buraya gelirken Bandırmalılarda gördüm. Burayada Bandırma halkını selamlamaya teşekkür etmeye geldim " dedi.

 

Termik santral konusuna da değinen Baykal, " Enerji konularındana çok ciddi yanlışlar geçmişte yapıldı. Türkiye nin yerli enerji kaynaklarını kullanmadan dövize dayalı ithale dayalı enerji santralleri kurmak istemesi bu temel hatadan çıkmamız lazım. Yerli kaynaklara dayalı santralleri kurarken Türkiye nin olağanüstü önemli kaynaklarını israf etmemek lazım. Bandırma da bunu kabul etmek mümkün değildir. Bunu yapabilecek başka yerler bulmak lazım. Önce ithalata dayalı olmayan bir enerji anlayışımız olması lazım. Enerji üretimi için yenilenebilir enerji kaynaklarını payını arttırmak lazım, bir enerji politikasına ihtiyaç var " dedi.

 

Ziyarette Başkan Sedat Pekel, Deniz Baykal a Bandırma Vapuru nun kabartma tablosunu ve üzerinde Türk bayrağı, Atatürk resmi ve altı ok işareti bulunan bir ayna hediye ederken, Baykal ın yakasına ise belediyeyi temsil eden rozet taktı.

Balıkesir / İHA /  haberciniz.biz / haber / yerel

-.-

www.normenerji.com.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR