Sanayici elektrik zammı istemiyor …

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Ceyhun Özüm, bugünlerde kulislerde dolaşan zam haberlerinin sanayiciyi sıkıntıya soktuğunu söyledi.

 

Önümüzdeki günlerde doğalgaz ve elektriğe zam yapılacağı yönünde çıkan haberlerin üreticileri zor durumda bıraktığının altını çizen DOSABSİAD Başkanı Ceyhun Özüm, " Ekonomik krizden yeni çıkan sanayici ve işadamları, aldıkları yaraları tam sarmaya başlamışken, piyasalarda zam haberlerinin dolaşması maalesef çok üzücü bir durumdur. Bizler kriz döneminde en dibi gördük. Ancak şimdi durum değişti. Kötü bulutlar dağıldı ve yavaş yavaş önümüzü görmeye başladık. Bu bahar havasının devam etmesini istiyoruz. " dedi.

Hükümetin krizi iyi yönettiğini ve Türk ekonomisinin krizi en az hasarla atlattığını belirten Özüm, yılın ilk aylarından itibaren ekonomik göstergelerin sürekli olarak artıları gösterdiğini aktardı. Özüm, " Tam hızımızı almışken yapılacak yeni zamlar tekrar bir duraksama dönemi yaşamamıza neden olacaktır. Sanayicinin hükümetten tek ricası olağan bir zammın ertelenmesidir. Girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle sıkıntılar yaşayan iş dünyası, üzerine birde yeni zamların eklenmesi halinde üretim yapmakta zorlanacaktır. Yeni dönemde hızlı dönmeye başlayan çarkların yeniden yavaşlamaması için hükümet yetkililerinin daha gayretli çalışmasını istiyoruz. " diye konuştu. (CİHAN) 

samanyoluhaber.com / 17 Ağustos 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR