Ankara, uluslararası katılımlı "Nükleer ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Konferansı"na ev sahipliği yapacak.

 

Konferans Düzenleme Kurulu Eşbaşkanları Prof. Dr. H.Mehmet Şahin, Prof. Dr. İlhami Çolak ve Doç. Dr. Erol Kurt, konferansın amacını şöyle açıkladılar : " Günümüz sanayi toplumlarının enerji girdileri büyük oranda fosil yakıtlara dayanmaktadır. Fosil yakıtlardan kaynaklanan enerji ve çevre sorunlarının ön plana çıkması nedeniyle, fosil yakıtların kullanımının azaltılmasıyla yaşanan bu sorunların çok aza indirileceği artık tam olarak anlaşılmıştır. Bu çerçevede, nükleer ve natif enerji kaynaklarının Türkiye de ilk defa birlikte ele alınacağı, ulusal ölçekte düzenlenecek bu konferansta; üniversitelerimiz, araştırma kurumlarımız ve endüstrimizi bir araya getirerek, yapılan çalışmaları kamuoyuna duyurmak, bilimin yayılmasına katkıda bulunmak, kurumların bilgi birikimini uygulayıcılar ve bilimsel çevreler ile paylaşmak amaçlanmaktadır. Böylece, ulusal düzeyde bilim insanları, mühendisler ve genç araştırmacılar için geleceğin yenilikçi ve ufuk açıcı çalışmaların yer alacağı bir teknik forum oluşturmak hedeflenmiştir. "

 

Eşbaşkanların verdiği bilgiye göre, konferans konuları başlıkları ise şöyle: "Fisyon enerji sistemleri", "Füzyon enerji sistemleri", "Manyetik hapsetme ve plazma sistemleri", "Hızlandırıcı sistemleri", "Transmutasyon ve yakıt çevrimi", "Radyasyondan korunma ve koruyucu sistemler", "Enerji yönetimi ve politikaları", "Güneş enerji sistemleri", "Rüzgar enerji sistemeleri", "Biyokütle ve biyodizel sistemleri", "Jeotermal enerji sistemleri", "Hidrojen enerji sistemleri", "Hidrojen üretim metotları", "Hidrojen depolama teknolojileri", "Hidro-enerji sistemleri", "Enerji verimliliği" ve "Enerji-çevre teknolojileri"

 

Konferansa katılacak bilim adamları arasında, Prof. Dr. Lee Sing, Nanyang (Teknoloji Üniversitesi / Singapur), Prof. Dr. Anumakonda Jagadeesh, (RMK Mühendislik Üniversitesi, Hindistan), Prof. Dr. Birol Kılkış, (Başkent Üniversitesi), Prof. Dr. İbrahim Dinçer, (Ontario Teknoloji Üniversitesi / Kanada), Prof. Dr. Yunus Çengel, (Nevada Üniversitesi / ABD) ve Prof. Dr. Sümer Şahin nde (Gazi Üniversitesi) bulunuyor.

 

Türkiye Bilim Araştırmaları Vakfı (TÜBAV) tarafından Gazi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen konferans Gazi Üniversitesi Gölbaşı Kültür ve Kongre Merkezi nde 28-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

ANKA / 21.09.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR