Kütahya Güneş Paneli Fabrikası …

AYT Grup Enerji ve Avrupalı Sitizn Holding’in %50 ortaklığında kurulacak güneş paneli fabrikası Türkiye için bir ilk olacak.

 

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine güneş paneli fabrikası kuruluyor. Türkiye’de bir ilk gerçekleştirecek olan fabrika sayesinde daha uygun fiyatlarla yerli üretim güneş panellerine kavuşmanın mümkün olabileceği umut ediliyor.

 

Devlet Teşviği …

Türkiye’de bir ilk olması açısından büyük öneme sahip olan fabrika, belirtildiğine göre dünyanın en büyük güneş paneli fabrikası ünvanına sahip olacak. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca tahsis edilen 150.000 metrekare alana inşa edilecek fabrikanın temel atma töreni 7 Ekim 2009, saat 14:00’da yapılacak. Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar da katılacak.

 

Fabrikanın Özellikleri

Kapalı  alan                                               : 239.4 x 127.6 = 30.547.44 m2

Fabrika Yeri                                              : Tavşanlı Ornanize Sanayi Bölgesi / Kütahya

Yıllık kapasite                                          : 280 MW

Yatırım tutarı                                            : 300.000.000.-EURO

Planlanan üretime geçiş tarihi         : 30.05.2010

İstihdam edilecek personel sayısı  : 250-750  kişi

Üretilecek teknoloji                             : monokristal – poly kristal ve CIGS thin film

 

Yerli Üniversitelerle İşbirliği …

%50 yabancı ortaklıkla kurulan Kütahya güneş paneli fabrikası, Dumlupınar üniversitesiyle işbirliği içinde çalışıyor. Daha önce deneme amaşlı güneş pilleri üretmeyi başararak Türkiye’de ilklere imza atan Dumlupınar Üniversitesi fabrikaya AR-GE desteği sağlıyor.

 

İhracat Olabilir …

Fabrika yetkilileri sayılı ülkede üretim imkanı bulunan güneş panellerinin dış pazara da satılabileceğini belirtiyor; “ Avrupalı ortaklarımız, solar teknolojisinde  patent ve lisans sahipleri olup, dünyada ayrı ayrı üretilen üç teknolojiyi aynı çatı altında üç fabrikada sadece Türkiye’de üretmeyi planlamış bulunmaktayız. Avrupa’nın, Ortadoğu’nun ve Balkanların en büyük ve en son teknoloji üretim fabrikamız, Türkiye dışındaki ülkelere teknoloji ve ürün satma imkânı salayacak. ”

 

Kütahya Tavşanlı’da kurulacak güneş paneli fabrikasının yapılması için Milletvekili . Doç. Dr. Hüseyin TUĞCU’un önemli katlıları olduğu belirtiliyor.

www.ALTERNATURK.org  

-.-

HÜSEYİN TUĞCU

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

KÜTAHYA

 

Hüseyin Tuğcu, 26 Ocak 1959 da Kütahya Emet te doğdu. Babasının adı Cemal, annesinin adı Safiye dir. Sosyolog, Eğitim Bilimci, İlahiyatçı ve Öğretim Üyesi; Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ni bitirdi. SÜ İlahiyat Fakültesi nde İslam Tarihi, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü nde yüksek lisansını, HÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü nde ise doktorasını tamamladı. HÜ Edebiyat Fakültesi nde Araştırma Görevlisi, Kırıkkale Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi nde Yardımcı Doçent olarak sosyoloji dersleri verdi. TBMM de Müşavir olarak görev yaptı. Bilim Adamı, Aydın ve Akademisyenler Derneği ile Alevilik-Bektaşilik Araştırmaları Merkezi Kurucu Başkanlığı, Polonya Dostluk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı, Avrasya Demokrasi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Yayınlanmış 4 kitabının yanında çok sayıda tebliği ve makalesi bulunmaktadır. Çok iyi düzeyde İngilizce, Arapça ve Rusça bilen Tuğcu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

www.tbmm.gov.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR