Yabancı ortaklıklarla rüzgar olup uçacak …

Yırcalı Grubu rüzgar enerjisinde yabancı ortaklarla büyüyecek. Yırcalı Şirketler Grubu Başkanı Rona Yırcalı, Bunun akabinde güneş enerjisine de yatırım yapacağız dedi

 

Yırcalı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, rüzgar ölçümlemelerini yaptıklarını, 2010 yılı içinde yatırıma başlayacaklarını söyledi. Rüzgar santrallerinde yabancı ortaklık düşündüklerini belirten Yırcalı, “Makine üretimi yapan birkaç grupla görüşüyoruz” dedi. Yırcalı, yenilenebilir enerji kanunu çıktıktan sonra güneş enerjisine yatırım yapacakları sinyalini de verdi.

 

TEŞVİKLER BATI DAKİ GİBİ OLSUN

Meclis te bekleyen yenilenebilir enerji kanununu hatırlatan Yırcalı, yatırımlara verilecek teşviklerin Batı daki gibi olmasını istedi. Hükümetin alım garantisinden çekindiğini söyleyen Rona Yırcalı, “Bazı teşvikler bütçeyle ilgili bakanlara yüksek geliyor.

 

BÜTÇEYE YÜK OLACAK MI ?

Ama birisinin finanse etmesi gerekir. Şirketler bir yere kadar finanse ediyor. Maliyetler yükseldikçe Yatırım yok diyor. Bu alana girmek isteyenleri geciktiriyorsunuz” uyarısında bulundu.

 

TASARRUF İÇİN

Yenilenebilir enerji kaynaklarına ilk yatırım maliyetinin çok yüksek olduğunu hatırlatan Yırcalı, “Biz tasarruf etmek için teşvik yüzdesini düşük tutarsak yatırımların gerçekleşme yüzdesi de düşüyor” açıklamasında bulundu.

 

Güneş e yürüyeceğiz

Balıkesir de 200 milyon liralık yatırımla yeni transformatör üretim tesisi açan Yırcalı Grubu yenilenebilir enerji yatırımlarına hız verdi. Rona Yırcalı, Balıkesir in Gönen ve Sındırgı ilçeleri ile Adana ve Gümüşhane de hidroelektrik santrali lisansı aldıklarını, yatırımların inşaatlarının sürdüğünü söyledi. Güneş enerjisine yatırım yapmayı düşündüklerini açıklayan Yırcalı, “Şu anda pratik hale gelmedi. Biraz daha vakte ihtiyaç var” dedi.

www.yenisafak.com.tr / ekonomi / 26 Ekim 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR