Ekonomik Yatırımlar ve Toplu Basınçlı Sulama Sistemi için müracaatlar başladı …

İl Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, Antalya da bugüne kadar 75 adet Ekonomik Yatırım ve 953 adet Makine Ekipman Alımı Projesine Hibe Desteği verildiğini söyledi. 

 

Erçin, " 30 Ekim de yayımlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde 5. Etap Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği kapsamında ekonomik yatırımlar ve toplu basınçlı sulama sistemi yatırımları için İl Tarım Müdürlüğü ne müracaatlar başladı. Son başvuru tarihi 28 Aralık 2009. " açıklamasında bulundu.

 

Ekonomik yatırımlarda hibeye esas proje tutarının gerçek kişilerde 100 bin TL, tüzel kişilerde ise 500 bin TL yi aşmaması gerektiğini vurgulayan Erçin, söz konusu projelerin yüzde 50 sinin hibe yoluyla devlet tarafından finanse edileceğini bildirdi.

 

Erçin in verdiği bilgilere göre, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, kısmen tamamlanmış yatırımlar, ALTERNATİF enerji kaynakları kullanan sera yatırımları, tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere ALTERNATİF enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgâr enerjisi üretim tesisleri hibe desteği kapsamında yer alıyor.

 

Ayrıca, toplu basınçlı sulama sistemi yatırımları da program çerçevesinde değerlendirilecek.

(CİHAN) 03 Kasım 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR