TOKİ konutlarında güneş enerjisi bulunmaması tepkilere neden oldu …

Adıyaman daki Esentepe TOKİ konutlarında güneş enerjisi bulunmaması kiracı ve ev sahiplerinin tepkisine neden oldu.

 

Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Mustafa Işıldak, 12 ayın en az 9 ayında güneş ışınlarından yararlanan Adıyaman da TOKİ konutlarında güneşle su ısıtma sisteminin bulunmamasının hem konut sahiplerine hem de ulusal ekonomiye zarar verdiğini kaydetti. Işıldak, " Yurdumuzda Ege ve Antalya gibi fazla güneş alan bölgelerin değil su ısıtması, aydınlatması dahi güneş enerjisiyle sağlanıyor. Rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerjilerden elektrik üretimi için hükümetin teşvik tedbiri uygulamasına rağmen Adıyaman da güneş enerjisinin kullanılmaması büyük bir hatadır. " şeklinde konuştu. 

 

Bundan sonra yapılacak TOKİ binalarında bu hatanın tekrar etmemesi konusunda uyarıda bulunan Başkan Işıldak, " Varlık ve Musalla mahallelerindeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında yakında inşa edileceği bildirilen TOKİ konutları inşaat projesinde Esentepe TOKİ de olduğu gibi sonradan "keşke" dememek için su ısıtmasında güneş enerjisinden yararlanma imkanının göz önünde bulundurulmalı. " diye konuştu.

www.zaman.com.tr / Bölge Haberleri / 21.11.2009

-.-

ADIYAMAN Hakkında

Adıyaman, Adıyaman ili nin merkezi olan şehirdir. Malatya vilayetinden ayrılarak 1 Aralık 1954 te Demokrat Parti desteğiyle il olmuştur. Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Fırat Nehri nin batısında yer almaktadır. Atatürk Barajı nın büyük bir kısmı Adıyaman sınırları içerisinde yer alır. Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Şırnak, Siirt, Batman ve Mardin illerini içine alan topraklardaki sulama ve enerji üretimine yönelik bir proje gerçekleştirilmiş ve bu proje GAP olan Güneydoğu Anadolu Projesi dir. Bu proje uygulamaya konulmasından dolayı su altında kalmış antik yerleşim bölgelerinde arkeolojik araştırmalar yapılmıştır. Coğrafi yapısı nedeniyle binlerce yıl önce parlayıp sönen eski medeniyetlerin bir kavşak noktası olduğu için insanlık tarihi boyunca eşi az görülen medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Kommegene Krallığı na ait kalıntılar ise Nemrut Dağı nda yer alır.Şehrin nüfusu 2008 yılına göre 197.014 tür.1945 te 10.000 olan nüfusu 1990 da 100.045 e, 2000 de 178.538 e, 2007 de 191.627 ye çıkmıştır. 2006 yılında Adıyaman da Adıyaman Üniversitesi kurulmuştur.

tr.wikipedia.org/wiki / Kasım 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR