Yenilenebilir enerji kaynakları masaya yatırılıyor …

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından yenilenebilir enerji kaynaklarının potansiyeli, konumu ve geleceği konulu panel düzenlenecek.

 

İnşaat Mühendisleri Odası son günlerde gündemdeki konular arasında yer alan yenilebilir enerji kaynaklarının potansiyeli, konumu ve geleceği konusunu işleyecek. Konu ile ilgili açıklamada bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı İlyas Acar; “ Yenilenebilir enerji kaynaklarının potansiyeli konumu ve geleceği konulu paneli 21 Kasım günü saat 10.00’da Kolin Otedle gerçekleştireceğiz. Panele konuşmacı olarak BM Kalkınma Teşkilatı Uluslar arası Hidrojen Enerjisi teknolojileri merkezi Bozcaada Projesi temsilcisi Kerem Tuncer, Türkiye Rüzgar Enerji Verimliliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Durak, Makine Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Türkyılmaz, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Yön. Kurulu Üyesi Tuzla Jeotermal Enerji A.Ş. Proje Koordinatörü Gonca Aksay Koç katılacak ” dedi.

www.canakkaleolay.com / 20 Kasım 2009

-.-

ÇANAKKALE Hakkında

Coğrafi Yapı

Çanakkale, Türkiye’nin kuzeybatısında Gelibolu Yarımadası ile Anadolu’nun uzantısı olan Biga Yarımadası üzerinde de Troas (İstanbul gibi ) hem Asya’da hem de Avrupa’da toprakları olan ikinci ilimizdir. 2535ve 2745Doğu Boylamları 3930ve 4042Kuzey Enlemleri arasında 9,737 km2’lik bir alana kurulmuştur. Şehrin il kodu 17 , otomatik telefon numarası 286 ve posta kodu 17100’dür. Deniz seviyesinden yüksekliği 2m’dir.

İklim

Çanakkale İlinde Akdeniz ve Karadeniz iklimlerinin geçiş iklimi hüküm sürmektedir. Turizm sezonunda iklim muhtedil olup deniz suyu sıcaklığı Temmuz ve Ağustos aylarında maksimum seviyeye çıkmaktadır. Günlük hava sıcaklıkları sezonda maksimum 35 C ve minimum 25C olmaktadır. Yağmurlar genelde Sonbaharda biraz fazla, İlkbaharda ise daha azdır. Kışın en belirgin özelliği kuzeyden gelen sert rüzgarlardır. Yaz ve Sonbaharda bölgeye Akdeniz İklimi hakim olur.

www.canakkale.bel.tr / Kasım 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR