Enerjinizi Boşa Harcamayın

Güneş Enerjisi Sektörü’nün liderleri 11 - 14 Mart tarihleri arasında üçüncü defa İstanbul Fuar Merkezi’nde buluşuyor.


Ülkemizin ilk ve tek güneş enerjisi konulu fuarı olan Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye nin güneş enerjisi alanında üretim merkezi olması yolunda büyük adımlar atılmasına fırsat tanıyor. 11 – 14 Mart 2010 tarihleri arasında üçüncü kez sektöre kapılarını açması beklenen fuar, dünyadaki son teknolojilerin ve Türkiye’de üretilen yeni ürünlerin bir arada sunulduğu ticari bir platform olmayı hedefliyor. 3. Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, üretim, yan sanayi, ihracat, ithalat ve pazar gelişimi yanı sıra, nihai tüketici için de büyük fırsatlar sunuyor. 

Türkiye Enerji Piyasası Yeni Yatırımcılarını Bekliyor …
Her yönüyle yeni yatırımlara hazır olan Türkiye enerji piyasası, yeni enerji projeleri ile çok hızlı yol alıyor ve sektörün önemi her geçen gün artmaya devam ediyor.

 

Türkiye’de hızla gelişen bir katılımcı kitlesine doğru giden Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, artık tam anlamıyla oturmuş bir organizasyon olup bundan sonraki süreçte de yurt dışı katılımcıların yoğun ilgisi ve katılımıyla yoluna devam ediyor.

 

Dünyada toplam 10.000 megawatt güneş enerjisi kurulu gücün, 4.000 megawattlık kısmı Almanya’da kurulu olup, Türkiye’de ise toplam kurulu güç, sadece 3 megawatt. Enerji yatırımlarının 30 milyar doları geçtiği Türkiye’de, yatırımların % 80 i yenilebilir enerji alanında olup, Güney Afrika, Irak, Gürcistan, Cezayir, Pakistan, Dubai gibi ülkeler, önemli projelerin taleplerinin geldiği  ülkeler arasında yer alıyor. 
 
Enerji sektörünün önemi daha da artmakta … 
Dünyada önemi ve gerekliliği artarak yaygınlaşan ALTERNATİF ENERJİ kaynaklarından “ Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ”, sektörün lider firmalarının ve temsilcilerinin buluştuğu bir organizasyon.

 

Avrupa’daki ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı katılımcısı pek çok firma, fuar sayesinde bir araya geldiklerini ve Türkiye’de yeni yatırımlar konusunda görüşebildiklerini, bu görüşmeler sonrasında da gelecek yıllarda sektör için olumlu bir takım gelişmeler yaşanacağını belirtiyorlar.

 

Avrupa’nın en güneşli ülkelerinden biri olarak kabul edilen Türkiye’de, bu konuya yoğunlaşan bir fuarın olması, Dünya çapında tanınmış ve Türkiye’de yatırım yapmaya gönüllü bir çok dünya markası tarafından da yoğun bir ilgi ile karşılaşıyor. 3. Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, güneş enerjisi sektörünü ve özellikle güneş alma bakımından zengin olan ülkemizi de, dünya çapında ön plana çıkararak, hak ettiği ilgiyi görmesine sebep oluyor. Güneşlenme alanı oldukça yüksek olan ülkemiz, bu coğrafi özelliği avantaja dönüştürme konusunda en büyük desteği bu fuar ile alıyor. 

 

Sektöre Büyük Destek
Sektörde ilk defa İhlas Fuarcılık tarafından düzenlenen “ Güneş Enerjisi Teknolojileri ” Fuarı, konusuyla ilgili dernekler tarafından da tam destek görüyor. T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere, Elektrik İşleri Etüt İdaresi, Ulusal Fotovoltaik Teknoloji Platformu, GENSED Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstri Derneği, Temiz Dünya Ekolojik Çözümler Platformu, Cleanglobe Shaping the Solar Future, Yeşil Ekonomi Derneği, Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü, İnternational Centre For Hydrogen Energy Technologies, Alosbi, Çevkor, Epa, Tema, Hesiad, KOSGEB, Konya Sanayi Odası, Güneşten Elektrik Üreticileri Fotovoltaik Sanayicileri ve İş Adamları GÜNEŞE DERNAĞİ ve daha bir çok kurum bu fuarda etkinlikleri ile göz dolduracaklar. 

 

Basın sponsorları  arasında, Güneş Enerjisi Dergisi, Hi Tech, Yapı Malzeme,  Photovoltaik, Pv Magazine, Photovoltaics İnternational, Era Solar, Sun& Wind Energy, Lighting Magazine, Asian Solar, Enerji Burada, Elektrik Haber, Güneş Haber, Elektrik Burada, Erneuerbare Energien Dergileri ve web portallarının yer aldığı 3. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı yazılı ve görsel medya destekleri ile yoluna devam ediyor.

 

Ziyaretçi Profili
Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı’nın ağırlayacağı ziyaretçi profili şöyle:
Dağıtım, Ticaret ve Hizmetler: Toptancılar, İhracatçılar, İthalatçılar, Distribütörlük, Temsilcilik, Satın alma Yetkilileri, Ambalaj, Geri dönüşüm; İmalat: Güneş Enerji  Üreticileri, Montaj Atölyesi Sahipleri, Satın alma Yetkilileri, Yöneticiler, Teknisyenler, Mühendisler, Elektrik Mühendisleri, Endüstri Mühendisleri, Makine Mühendisleri, Maden Mühendisleri; Bakım ve Onarım: Yetkili Servis Görevlileri, Yöneticiler, Teknisyenler, Satın alma Yetkilileri, Mühendisler, Elektrik Mühendisleri, Endüstri Mühendisleri, Kimya Mühendisleri, Makine Mühendisleri, Maden Mühendisleri Kamu Sektörü  – Belediyeler, Müteahhitler ve Kooperatifler, Turizm İşletmeleri – Oteller 
 
Katılımcı  Ürün Grupları
Güneş  Enerjisi Teknolojileri Fuarı’nın ağırlayacağı katılımcı  profili şöyle :
Solar enerji fotoelektrik mamülleri, Solar enerji ve yapı entegrasyon ürünleri ve uygulamaları, Solar enerji ısı koruma materyalleri, Solar enerji yeni materyal ve teknolojileri, solar enerji fotovoltaik ürün ve üretim teçhizatları, Solar enerji şarj ürünleri ve teçhizatları, Solar enerji soğutma ve ısıtma teçhizatları, Solar enerji tamamlayıcı otomatik kontrol cihaz ve enstrümanları, Solar enerji özel levha ve dolguları, Solar enerji su ısıtıcı ve ürün teçhizatları, Solar enerji Üreticileri, Solar Enerji Montaj Atölyesi Sahipleri, Solar enerji sistemleri için imalatçıları, Solar enerji sistemleri için ithalat yapan temsilciler ve diğerleri.

 

Enerjinizi Boşa Harcamayın! Güneş Enerjisi Fuarı’na Katılın!

Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, planlanan etkinlikleri ile hem katılımcı firmalara hem de ziyaretçilerine temiz enerjinin önemini anlatmayı hedefliyor. Sempozyumlar ve firma konferanslarının yanı sıra ziyaretçilerin de katılım göstereceği şekilde planlanan bir çok farklı etkinliklerden oluşuyor. Özellikle renkli seminerler gerçekleştirilecek fuarda, sektörün öncü kuruluşları verecekleri konferanslar ile sektörü aydınlatacak.

 

İhlas Fuarcılık Hakkında

İhlas Fuarcılık, ilk organizasyonunu 1988 yılında Tekstil Makineleri Fuarı ile gerçekleştirdi. Düzenlediği ihtisas fuarlarıyla, fuarcılık sektörüne, ismini sağlam şekilde yazdıran şirketimiz, 3. Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı ile 88. fuarına imza atmış olacak.

www.gunesenerji.com / Aralık 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR