Siemens Rüzgar da ilk üç e oynuyor …

Siemens Rüzgar Enerjisi Bölümü CEO su 2012 de rüzgar enerjisi tedarikçileri arasında ilk üç te olmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Siemens in Rüzgar Enerjisi bölümü CEO su Andreas Nauen bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada Siemens in rüzgar enerjsii pazarındaki mevcut durumu ve geleceğe dair projeksiyonları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Nauen açıklamasında Siemens in offshore rüzgar türbinlerinde pazar lideri olduğunu, 2012 yılında rüzgar türbini tedarikçileri arasında da ilk üçte olmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Nauen; küresel rüzgar enerjisi pazarının şu an 30 milyar avro büyüklükte olmak ile beraber 2030 için bu rakamın 200 milyar avro düzeyinde olacağının öngörüldüğünü belirtti. Büyümenin özellikle Asya Pasifik bölgesi ekseninde olmak ile beraber Avrupa ve Amerika kıtasında da rüzgar enerjisi pazarında ciddi anlamda gelişmeler gerçekleşeceğini öngördüklerini sözlerine ekledi.

 

2011 yılında "yeşil" teknoloji satışlarından 25 milyar avro gelir beklediğini açıklayan Siemens in bu beklentisinin ihtiyatlı bir beklenti olduğunu zira küresel düzeyde hükümetlerin yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik desteklerini artırmaları ile beraber bu rakamın da artacağı öngörülüyor.

 

Bununla beraber dördüncü çeyrekte Siemens in yeneilenebilir enerji bölümüne yönelik siparişlerde %146 lık artış gerçekleşeti ve firma 786 milyon avroluk yeni sipariş aldı. Siemens in yenilenebilir enerji alanına yönelik gelirinde ise Avrupa, Amerika ve Ortadoğu kaynaklı satışların etkisi ile %5 lik artış sağlandı ve bu rakam 661 milyon avro olarak gerçekleşti.

 

Siemens 10.000 MW lık kurulu off-shore rüzgar türbini ile bu alanda lider konumda. Ayrıca dünya rüzgar enerjisi tedarikçileri arasında altıncı sırada. İlk beş sırayı ise sırayla şu firmalar paylaşmakta;  Danimarka lı Vestas, Amerikan General Electric Co, İspanyol Gamesa, Alman Enercon ve Hintli Suzlon.

www.yesilekonomi.com / 21 Aralık 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR