İsrail den BAE ye ilk ziyaret …

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Ajansının Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de düzenlediği konferansa İsrailli bir bakanın da katılacağı öğrenildi.

 

İsrail Altyapı Bakanı Landau nun Birleşik Arap Emirlikleri ni ziyaret ettiği, bunun bir ilk olduğu bildirildi.

 

İsrail radyosunun geçtiği habere göre İsrail Alt Yapı Bakanı Uzi Landau, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Ajansının Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de düzenlediği konferansa katılmak üzere bu ülkeye gitti.

 

Konferansta bir konuşma yapacak olan İsrailli Bakan, önümüzdeki şubat ayının 16’sında İsrail’de düzenlenecek olan Yenilenebilir Enerji Kaynakları Konferansı’na katılım çağrısında bulunması bekleniyor.

 

Abu Dhabi’ye davet edilmesiyle ilgili olarak konuşan bakan “ Bu, yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesine katkı sağlayan cesaret verici bir durum ” olarak değerlendirdi.

 

Bakana Dışişleri Bakanlığı temsilcileriyle Alt Yapı Bakanlığı’ndan uzmanlar eşlik ediyor.

 

Bu İsrail’den Abu Dhabi’ye bakan düzeyinde gerçekleşen ilk ziyaret.

 

Associated Pres haber ajansına konuşan Birleşik Arap Emirlikleri Dış işleri Bakanlığı’ndan bir yetkili “ Tel Aviv’le diplomatik ilişkilerimiz bulunmamasına rağmen uluslar arası konferansın gereklerini ve katılımcılara karşı olan yükümlülüklerimi yerine getirmek için İsrail temsilcisine izin verdiklerini ” söyledi.

 

Yetmiş ülkeden temsilcinin katıldığı konferans için İsrail’den bir heyet geçtiğimiz ekim ayında konferansın hazırlık toplantılarına katılmak için Abu Dhabi’yi ziyaret etmişti.

 

İsrail adına toplantıya katılan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Simona Hallberen ve Alt Yapı Bakanlığı yetkilisi Abraham Arbeev’in katıldığı toplantıda İsrail bayrağı ilk defa Abu Dhabi’de dalgalanmıştı.

 

Başbakan Erdoğan, Zirve de konuşacak

Başbakan Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan ı kapsayan üç günlük ziyaretinin ilk durağı olan BAE ye gitti.

 

Erdoğan BAE ye gerçekleştireceği ziyarette, 3. Dünya Enerji Zirvesi nde bir konuşma yapacak.

 

Erdoğan a, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Türkiye-Suudi Arabistan Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Ceylan, Türkiye-BAE Dostluk Grubu Başkanı Rüstem Zeydan ın eşlik edeceği bildirildi.

www.timeturk.com / 17 Ocak 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR