TSKB, Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı …

Daha yaşanabilir bir dünyanın, ancak çevre ve iklim değişikliği konusunda atılacak sorumlu adımlarla mümkün olduğuna inanan Türkiye’nin Çevreci Bankası TSKB, yine bir ilke imza atarak Türk Bankacılık Sektöründe Sürdürülebilirlik Raporu yayınlayan ilk kurum oldu.

 

1980’li yıllardan bu yana “ Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma ” konusunu gündeminin en üst sıralarında tutmaya devam eden ve Türkiye’nin Çevreci Bankası olma misyonunu üstlenen TSKB, yine bir yeniliğe imza atarak Türkiye’nin bankacılık alanında ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan banka oldu. Türk bankacılık sektörü açısından ayrı bir değere sahip olan rapor, aynı zamanda dünya çapında kabul görmüş ve standart hale getirilmiş tek sürdürülebilirlik raporu çerçevesi olan GRI (Global Reporting Initiative – Küresel Raporlama Girişimi) onaylı ilk rapor olma özelliği ile ön plana çıkıyor.

 

TSKB’nin Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma modelini desteklemek, istihdamı korumak ve artırmak, iklim değişikliğine yönelik yürütülen mücadelede rol almak, ülkemizde düşük karbon ekonomisine dayalı bir sanayiye geçişe katkıda bulunmak hedeflerine uygun olarak hazırlanan raporda, TSKB’nin sürdürülebilirlik için yaptığı tüm çalışmalar ve gelecek planları ayrıntılarıyla yer alıyor. Hazırlanan Rapor, TSKB’nin sürdürülebilir ve çevreci bankacılık konseptiyle bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerinin devamı ve bir adım daha ileriye taşınması açısından da büyük önem taşıyor.

TSKB, Çevre Politikaları çerçevesinde, çevre üzerindeki etkisini en aza indirmek ve tükenebilir kaynakları özenli kullanmak konusunda gösterdiği özeni Sürdürülebilirlik Raporunda da göstererek raporu kağıda basmama ve paydaşlarla sadece interaktif yöntemlerle paylaşma kararı aldı.

TSKB’nin Sürdürülebilirlik Raporu’na http://www.tskb.com.tr/sustain adresinden erişebilirsiniz.

Basından 02 Şubat 2010

-.-

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

www.solar-academy.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR