Abd Büyükelçisi Jeffrey, Kto Meclis Toplantısına katıldı …

Çeşitli ziyaretler için Kayseri ye gelen ABD Türkiye Büyükelçisi James Jeffrey, Kayseri Ticaret Odası nın meclis toplantısına katıldı. Jaffrey, burada yaptığı konuşmasında, Türkiye nin enerji koruyuculuğunun çok önemli olduğunu söyledi.

 

Konuşmasında Türkiye ile ABD ittifakının ekonomik yönlerini Türkçe konuşarak anlatan Jaffrey, stratejik ortaklığın devam etmesine ABD nin büyük önem verdiğini bildirdi. Türkiye nin hemen hemen her konuda yapıcı rol oynadığının altını çizen Jaffrey, " Irak, Afganistan ve Orta Doğu konusunda Türkiye çok önemli rol oynadı " dedi. Hükümetler arasında iş olanaklarının, ticaret ve yatırım olanaklarının değerlendirildiğini anlatan Jaffrey, konuşmasına şöyle devam etti : " Türkiye nin enerji kaynaklarını koruyucu rolü bizim için çok önemlidir. Avrupa nın enerji kaynaklarını çeşitlemesi gayesi, hem Avrupa hem de Türkiye nin güvenliğini büyük ölçüde artıracaktır. Yenilenebilir enerji alanında Türkiye deki büyük potansiyel, fosil yakıta olan bağımlılıktan hem bizleri kurtaracaktır hem Türkiye yi hem de dünyayı kurtaracak çözüm yolları bulmak için ABD ve Türkiye nin iş birliği dayanak olacaktır. "

 

Konuşmasının sonunda, Türk dostu olarak bilinen James Jeffrey nin Yunanistan tarafından Türkiye den geri çekilmesi isteği konusundaki değerlendirmesi soruldu. Jeffrey bu soruya, " İki ülke arasındaki konularda yorum yapılmayacağını öğrendim " diyerek cevap verdi. www.haberfx.net / 24.02.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR