Niğde Bor Atatürk Lisesi öğrencisi Şerife Karakuş un (17) Güneş Enerjisi ile Çalışan Notebook projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından kabul edildi.

 

2010 TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri adı altında yapılan proje kabulü ve değerlendirmesine yurdun bir çok bölgesinden ortaöğretim öğrencileri katıldı. TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörlüğü ne yapılan başvurulardan Bor ilçesinden sadece, Bor Atatürk Lisesi öğrencisi Şerife Karakuş un (17) Güneş Enerjisi ile Çalışan Notebook projesi kabul gördü.

 

Kayseri Bölge Koordinatörlüğü ne sunulan toplam 290 projeden sadece 97 proje sergilenmeye layık bulundu. İlçede araştırma projesi TÜBİTAK tarafından kabul gören ilk ve tek genç kız Şerife Karakuş şunları ifade etti : Ailem, okul müdürümüz Mustafa Koçaklı ve değerli okul öğretmenlerime proje çalışmalarında bana verdikleri destek ve cesaretten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah projemiz, Kayseri de dereceye girer ve Türkiye finaline kalır.

 

2010 TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri, 22 - 26 Mart 2010 tarihleri arasında Kayseri Melikşah Üniversitesi nde sergilenecek. (CİHAN) 11 Mart 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR