Dünya Saati Etkinliğine Kipa dan destek

Tüm dünya çapında 1 saat boyunca ışıkların kapanmasıyla gerçekleşen ve küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Dünya Saati (World Hour) etkinliğine Kipa destek verecek.

 

Bu yıl dünya çapında 100 den fazla ülkeden 1 milyar insanın katılması beklenen etkinliğe Kipa, 27 Mart Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında totem ve dekoratif ışıklarını kapatarak ve mağaza iç ışıklarını yarıya indirerek katılıyor.

 

Tesco Kipa, 2020 yılına kadar karbon emisyonunu yüzde 50 azaltma hedefi doğrultusunda 27 Mart Cumartesi 20:30-21:30 saatleri arasında dekoratif iç, dış, totem ışıklarını kapatarak ve mağaza iç ışıklarını yarıya indirerek Dünya Saati (Earth Hour) hareketine destek verecek. Tesco Kipa, Çiğli Kipa mağazasında 3G (Trijenerasyon) enerji uygulaması, güneş enerjisi ve günışığı kullanımı ile mağazalarında Türkiye de ilk defa çağdaş enerji tasarrufu sağlama sistemi geliştirdi. Karbon emisyonunu yarı yarıya azalttığı için hybrid araçlar kullanan ve son iki yıldır Küresel Isınma Kurultayı nı düzenleyen Tesco Kipa, Dünya Saati uygulamasına destek vererek çevreye duyarlılığını vurgulayacak.

 

 

Dünya Saati (Earth Hour) hareketi ilk kez Mart 2007 de WWF- Avustralya nın önderliğinde Sidney kentinde başladı ve 2008 yılında küresel bir etkinliğe dönüştü. 28 Mart 2009 günü; dünya çapında milyonlarca insan, küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir hareketle fark yaratılabileceğini sembolik ve görsel bir mesajla duyurmak için bir saat boyunca ışıklarını kapattı. Toplamda 88 ülkede 4 bin şehir, ışıklarını kapatarak etkinliğe katıldı. Etkinlik kapsamında 1 saat boyunca ışıkları kapatılan ve ülkelerinin sembolü olan binalar arasında Avustralya da Sidney Opera binası, Çin de Kuş Yuvası Stadyumu, Mısır da Gize piramitleri, Fransa da Eyfel Kulesi ve Amerika da Empire State binası bulunuyor. www.medya73.com / 26.03.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR