Çayyolu na Teknopark Projesi …

Zekeriya Gülün - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çayyolu na teknopark yapacaklarını belirterek, Çalışmamızın Türkiye çapında örnek proje olmasını hedefliyoruz dedi.

 

A.A. muhabirine bilgi veren Fethi Yaşar, Çayyolu nda tüm enerji çeşitlerinin prototip uygulamalarının yer alacağı bir teknoparkı hizmete açacaklarını kaydetti.

 

Bu teknoparkta öğrencilerin hem eğlenerek hem de uygulamalı olarak eğitim alabileceklerini ifade eden Yaşar, enerji üretim tesislerinin, üniversitelerin teknolojik gelişmeler ile ilgili örnek çalışmalarının da yer alacağını anlattı.

 

Bu parka gelen öğrencilerin fen ve teknoloji alanındaki derslerinin uygulamalarını da görmüş olacaklarını vurgulayan Yaşar, şunları söyledi :

 

Teknopark çalışmamızın Türkiye çapında örnek proje olmasını hedefliyoruz. Ayrıca yeşil alan düzenlemesi ile de göz dolduracak bir park yapacağız. Toplam 12 bin 520 metre kare yeşil alan üzerine kurulacak olan Teknopark ın yalnızca Yenimahalle için değil tüm Ankara için gezilip görülecek bir yer olmasını hedefliyoruz.

 

Yaşar, tesiste bir planetaryum, iki rüzgar tribünü, solar termik santrali, hidroelektrik santrali, biyogaz ve biyodizel tesisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının örneklerinin yanı sıra fitness alanı, solar aydınlatma direkleri ve serbest çalışma alanları olacağını da dile getirdi.

 

Teknoparkın, Çayyolu nun kimliğini değiştireceğine işaret eden Yaşar, Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, hidrolik enerji, nükleer enerji, uzay bilimlerinin uygulamaları ile ODTÜ nün, Gazi Üniversitesinin yeni buluşlarını teknoloji parkında sergileyeceğiz. Bütün okullarımız eğitim de alabilecek şeklinde konuştu. AA / 30.03.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR