Dünyanın önde gelen enerji içeceği markalarından Red Bull u Türkiye ye getiren Aykut Ferah, danışmanlık ve servis hizmetleri firması TürkPower Corporation u (TPC)Türkiye yatırımlarına hız kazandırmak üzere Ocak 2010 da hayata geçirdi.

 

Firma, ulusal ve uluslararası müşterilerine çok yönlü proje ekipleri, karmaşık projelerin uygulanması ve kurulum çalışmalarının yapılması için danışmanlık hizmetleri verecek. Ayrıca anahtar teslimi çözümler sunacak. TPC nin yönetim kadrosu ve çalışanları yenilenebilir enerji alanındaki uzmanlıkları ve birikimleriyle, müşterilerinin Türkiye deki önemli fırsatlardan yararlanmalarını sağlayacak. Rüzgâr, su, güneş ve jeotermal gibi enerji parkları için tam teşekküllü bir hizmet sağlayıcı olarak danışmanlık hizmeti verecek.

 

TPC CEO su Aykut Ferah, ilk aşamada 300 megawattlık rüzgar ve hidroelektrik santralı yatırımlarını 2010 yılının ikinci yarısında başlatmayı hedeflediklerini açıkladı. Yabancı yatırımcıların Türkiye deki mevzuat ve bürokratik prosedürlerin çokluğundan dolayı ülkemizde yatırım yapmaya çok temkinli yaklaştıklarını ifade eden Ferah, buna karşın kendilerinin Anahtar Teslimi Enerji Santralı kuracak bir sistem geliştirdiğini dolayısıyla da ülkemize yatırım yapmayı yabancı firmalar açısından cazip hale getirdiklerini bildirdi. Artan enerji ihtiyacıyla kıt kaynakları en etkin şekilde değerlendirip, konfordan ödün vermeden maksimum enerji sağlamanın önemine vurgu yapan Aykut Ferah, Türkiye yi başta ABD li yatırımcılar olmak üzere sürdürülebilir bir getiri hedefleyen tüm yatırımcıların gözbebeği yapmak istediklerini vurguladı.

 

TPC CEO su; bunun için Türkiye nin alanında en uzman isimlerini bir araya getirdiklerini ve TurkPower Corporation ın bu alanda en iyi danışman şirketlerden birisi olduğunu kaydetti. Şirketin ABD de kurulmuş aynı isimdeki şirketinin borsaya açılmak için gerekli altyapı hazırlıklarını tamamlayarak başvurusunu yaptığını ve NASDAQ ın altındaki ikinci pazar olan OTC Bulletin Board da birkaç aya kadar hisselerinin işlem görmeye başlayacağını bildiren Ferah, ABD de kote olmuş bir şirket olmanın yabancı yatırımcıların olumsuz önyargılarını yıkabilmek için çok önemli olduğunu dile getirdi. (CİHAN) 07 Nisan 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR