Münih Başkonsolosu Ali Rifat Köksal ile Bavyera Eyalet hükümeti uyum sorumlusu Martin Neumeyer, Mainburg da enerji tekniği üreten Wolf fabrikasını gezdi. Fabrika yöneticileri Türklerin yoğun yaşadığı Mainburg un uyumda başarı örneği olduğunu vurguladılar.

 

Türkiye’nin Münih Başkonsolosu Ali Rifat Köksal ile Bavyera Eyaleti Uyum Sorumlusu Martin Neumeyer, Mainburg da bölgenin en büyük fabrikası olan enerji tasarruf teknikleri, güneş ve ısı tekniği üreten Wolf fabrikasını ziyaret etti. Dünya çapında 2 bin 500, Mainburg ta ise bin 100 kişinin çalıştığı, yıllık cirosu 476 milyon Euro olan Wolf fabrikasında 60 civarında Türk işçinin çalıştığı belirtildi. Fabrikanın CEO su Alfred Graffal, pazarlama bölümü şefi Frank Stocker ve Türkiye sorumlusu Bent Erik Petersen, Başkonsolos ve uyum sorumlusuna fabrika hakkında bir brifing verdi.

 

Türkiye den alıyoruz

Fabrikanın Türkiye sorumlusu Petersen Türkiye ye sadece ihracat yapmadıklarını, Türkiye den de demir döküm, kıl borular aldıklarını anlattı. Türkiye nin çok hızlı gelişen canlı bir ekonomiye sahip olduğuna işaret eden Petersen, güneş enerjisi ve ısı tekniği konusunda Türkiye den elemanları buraya getirerek, fabrikada eğittiklerini anlattı. Petersen şimdi Türkiye deki elemanlara orada eğitim vermek için çalışma yaptıklarını söyledi. Stocker ve Petersen, ayrıca fabrikada çalışan işçiler arasında köken ayrımı yapılmadığını, başarılı ilköğretim, ortaokul ve lise mezunu 80 gence her yıl meslek eğitimi verdiklerini belirtti.

 

Önemli bir atılım

Uyum sesajlarının verildiği fabrika gezisinde Başkonsolos Köksal ile uyum sorumlusu Neumeyer, meslek eğitimi yapan Ercan Koç ve Yasin Yılmaz ile meslek eğitimleri hakkında sohbet ettiler. İki genç ilköğretim okulunu bitirdikten sonra burada meslek eğitimine başladıklarını söyledi. Başkonsolos Köksal, Wolf fabrikasının Türkiye ile ortak çalışmasının sevindirici olduğunu, Türkiye ile birlikte üçüncü ülkelere de açılmalarının pazarı büyütmek açısından önemli bir atılım olacağını kaydetti. www.hurriyet.de / 09.06.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR